Στο «κόκκινο» η κατανάλωση ρεύματος ρεκόρ επταετίας

Ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνεται στην Κύπρο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς θερμή αέρια µάζα συνεχίζει και σήμερα να επηρεάζει την περιοχή, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του Σίγμα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, Γιώργος Ασιήκαλης σε σχέση με την κατανάλωση του ρεύματος αυτές τις μέρες λόγω καύσωνα.

«Από την περασμένη

Δευτέρα όταν άρχισε η ξαφνική άνοδος της θερμοκρασίας είχαμε συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση κάθε μέρα». Επιπλέον ο κ. Ασιήκαλης ανέφερε ότι παρόλο που περίμεναν να μειωθεί η κατανάλωση του ρεύματος το περασμένο Σαββατοκύριακο, μιας και ο κόσμος συνηθίζει να πηγαίνει για μπάνιο στη θάλασσα, αντιθέτως, ήταν εξίσου αυξημένη η κατανάλωση. «Σήμερα, που όλοι επιστρέψαμε στη ρουτίνα και στα γραφεία έχει αυξηθεί περισσότερο η ζήτηση και από 930MW, σήμερα το μεσημέρι είχε φτάσει τα 1017MW ενώ η κατανάλωση αυξάνεται συνεχώς. Η θερμοκρασία είναι στα ύψη και η δυσφορία στους κλειστούς αλλά και σε ανοικτούς χώρους αναγκάζει τους καταναλωτές να βάλουν τα κλιματιστικά σε πιο εκτεταμένη χρήση.

Είναι προετοιμασμένα τα μηχανήματα

Ερωτηθείς σχετικά με τα πόσα MW μπορεί να αντέξει το σύστημα χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της διακοπής του ρεύματος ο κ. Ασιήκαλης είπε ότι «εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, εκτός από το ότι έχουν γίνει οι προγραμματισμένες συντηρήσεις των μηχανημάτων πριν αρχίσουν οι υψηλές θερμοκρασίες και όλα τα μηχανήματα παραγωγής ρεύματος είναι προγραμματισμένα και έτοιμα να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Επίσης έχουμε προετοιμάσει σχέδιο έκτακτης δράσης έτσι ώστε εάν στην περίπτωση που θα υπάρξει έλλειψη παραγωγής να εφαρμόσουμε τα έκτακτα σχέδια για να ικανοποιηθεί η ζήτηση». Επίσης ο κ. Ασιήκαλης δήλωσε ότι γίνεται συνεχής παρακολούθηση της κατανάλωσης από τα μηχανήματα και θα προσπαθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να ικανοποιούμε τη ζήτηση του κόσμου.

Τέλος ο Εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις τους δείχνουν ότι το απόγευμα όταν ο κόσμος αρχίζει και σχολνάει από τις δουλειές, θα είναι πιο αυξημένη η κατανάλωση και ότι θα σημειώσει ρεκόρ επταετίας η ζήτηση των MW.

Keywords
Τυχαία Θέματα