ΥΠΟΙΚ: "Μόνο αν μου το ζητήσει ο ΠτΔ θα παραιτηθώ"

Για την έξοδο της Κύπρου στις αγορές καθώς και για την έκδοση 10ετούς ευρωομολόγου μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στις «Τομές στα Γεγονότα».

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η νέα έκδοση ευρωομολόγου δεν θα υπερβεί το €1 δισ. αλλά θα είναι άνω των €500 εκ.

«Θα είναι το πρώτο δεκαετές ομόλογο το οποίο θα είναι μακροχρόνιο δάνειο θα αναλάβουμε από τις διεθνές αγορές»

Ο Χάρης Γεωργιάδης εξήγησε πως το Υπουργείο Οικονομικών

εργάζεται για το χρέος που έρχεται τα επόμενα πέντε χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Κύπρος κάνει προσπάθειες για έξοδο από το μνημόνιο πριν τον Μάρτιο ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως υπάρχει ακόμα ένας γύρoς αξιολόγησης από την Τρόικα ο οποίος θα αρχίσει την επομένη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί εντός 2016.

«Έχουμε φτάσει στο τέλος, μας έχει μείνει ένας ουσιαστικά γύρoς αξιολόγησης και θα δούμε αν υπάρχει περιθώριο και για δεύτερο γύρo αξιολόγησης».

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η έξοδος μας από το πρόγραμμα στήριξης δεν σημαίνει πως η προσπάθεια τελείωσε.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να καταστεί η Κυπριακή οικονομία πιο παραγωγική και ανταγωνιστική».

Για την συνάντηση στο Προεδρικό μεταξύ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως συζητήθηκαν υπηρεσιακά ζητήματα για την οικονομία και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από την θέση της.

«Μία τέτοια συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν θα γινόταν ενώπιον μου εμένα, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών έδωσε τέλος στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται από την θέση του αναφέροντας χαρακτηρίστηκα πως δεν έχει τέτοια πρόθεση παρά μόνο αν του το ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα