Στο Ιράν ο Χρίστος Στυλιανίδης

Τη δεύτερη επίσκεψή του κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους στο Ιράν, ολοκληρώνει σήμερα ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Κατά την τριήμερη παραμονή του, ο Επίτροπος συναντήθηκε με τις εθνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Εξωτερικών, του Υπουργού Εσωτερικών και εκπροσώπων από το Γραφείο Αλλοδαπών, Μεταναστών και Εξωτερικών Υποθέσεων (BAFIA), ενώ επισκέφθηκε και ανθρωπιστικά προγράμματα σε όλη τη χώρα.

«Η ΕΕ και το Ιράν ανησυχούν εξίσου για την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή. Βλέπω με ικανοποίηση τις εξαιρετικές προσπάθειες του Ιράν

για την παροχή βοήθειας ποιότητας σε Αφγανούς πρόσφυγες. Η χρηματοδότηση της ΕΕ συμβάλλει καθοριστικά στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών από το Αφγανιστάν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, συζήτησα επίσης την αυξημένη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της μείωσης του κινδύνου καταστροφών που η ΕΕ και το Ιράν συμφώνησαν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους", είπε ο Χρίστος Στυλιανίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Επίτροπος Στυλιανίδης ανακοίνωσε την παροχή επιπλέον €6 εκατομμυρίων για ανθρωπιστική χρηματοδότηση υποστήριξης Αφγανών προσφύγων στο Ιράν, ανεβάζοντας τη συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ σε €12,5 εκατομμύρια το 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα