Στο Δικαστήριο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Εργατών

Στα χνάρια του Κοινοτικού Συμβουλίου Κολοσσιού φαίνεται πως βάδισε ακόμη ένα Κοινοτικό Συμβούλιο, αυτή τη φορά στην Επαρχία Λευκωσίας.Η δεύτερη υπόθεση που θα βρεθεί εκ νέου αύριο, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ενώπιον Δικαστηρίου, αφορά στις ενέργειες του Κοινοτικού Συμβουλίου των Εργατών κατά την περίοδο 2008 – 2011.

Εντύπωση στην εν λόγω υπόθεση προκαλεί ο εντοπισμός στα σπίτια των υπόπτων, ύστερα από εφόδους της Αστυνομίας, «δώρων», τα οποία είχαν παραχωρηθεί από τους ύποπτους σε «συγγενικά τους πρόσωπα».

Ο

εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είχε αναφέρει τότε για την εν λόγω υπόθεση ότι "όσον αφορά στην περίπτωση των δώρων, έγιναν συγκεκριμένες έρευνες, 12 στον αριθμό και είχε εντοπιστεί μεγάλο μέρος των δώρων αυτών και από τις καταθέσεις που λήφθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν δοθεί σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην κοινοτικού συμβουλίου", είπε ο κ. Αγγελίδης, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως τα δώρα αυτά αφορούσαν "σταυρούς, καδένες και. κάποια ασημένια καραβάκια, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια".

Η υπόθεση αφορά συνολικά 16 άτομα, 5 εκ των οποίων βρίσκονται και στο νυν Κοινοτικό Συμβούλιο. Οι 16 διώχθηκαν ποινικά, μετά από σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή η οποία ολοκληρώθηκε το 2013.

Οι εν λόγω, βρίσκονται αντιμέτωποι με 43 συνολικά κατηγορίες, που αφορούν μεταξύ άλλων, παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών, κατάχρηση εξουσίας καθώς και πλαστογραφία.Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, εξέχουσα θέση στις κατηγορίες φαίνεται να έχει αυτή που αφορά την δαπανηρή, όπως προκύπτει, διαχείριση σκυβάλων της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα