Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990 η ανεργία στη Γερμανία

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990 υποχώρησε τον Ιανουάριο ο αριθμός των ανέργων στη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στη Γερμανία υποχώρησε τον Ιανουάριο κατά 9.000, με βάση εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, στα 2,8 εκατομμύρια άτομα, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την πτώση του τείχους.Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση

του πρακτορείου Bloomberg ανέμεναν μείωση των ανέργων κατά 12.000. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,5%, από 6,6% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Γραφείο Εργασίας.Ο Christian Schulz, της τράπεζας Berenberg δήλωσε ότι αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία μείωση του αριθμού των ανέργων αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των θέσεων εργασίας στην γερμανική αγορά.«Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας το περασμένο Καλοκαίρι, μετά την έναρξη της Ουκρανικής κρίσης την Άνοιξη, δεν είχε καμία σημαντική επίδραση στην αύξηση των θέσεων εργασίας."Ούτε η εισαγωγή του νέου εθνικού κατώτατου μισθού την 1η Ιανουαρίου του 2015", πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα