Στο Ανώτατο οι προδικαστικές ενστάσεις για υπόθεση Ρίκκου

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει στις 9.30 το πρωί τις προδικαστικές ενστάσεις, που υπέβαλαν τη Δευτέρα οι δικηγόροι υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου σχετικά με την εξέταση της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για λόγους ανάρμοστης συμπεριφοράς, καθώς και για χειρισμούς σε υποθέσεις, που αφορούν τον ΦΠΑ, βάσει έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή.

Πρώτα θα παρουσιάσει τα επιχειρήματα της επί των προδικαστικών ενστάσεων η πλευρά του κ. Ερωτοκρίτου και στη συνέχεια

θα αγορεύσει η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Η κάθε πλευρά θα έχει στη διάθεση της μέχρι 45 λεπτά και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11.00.

Ο κ. Κληρίδης εκπροσωπείται από τους ιδιώτες δικηγόρους, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Χρίστο Κληρίδη και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.

Με το αίτημά του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ζητά την απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου για επίδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς καθώς και μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, ο κ. Ερωτοκρίτου τεθεί σε διαθεσιμότητα ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντα του.

Η εν λόγω συμπεριφορά, σύμφωνα με την αίτηση που καταχώρησε ο κ. Κληρίδης στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 13 Μαΐου, αναφέρεται σε πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.15 – 23.4.15, καθώς και σε χειρισμούς ποινικών υποθέσεων που αφορούν Φ.Π.Α. υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος, σε προγενέστερη χρονική περίοδο.

Οι δικηγόροι του κ. Ερωτοκρίτου, Παύλος Αγγελίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης και Χάρης Σταυράκης, ήγειραν συνολικά τρεις προδικαστικές, με το Δικαστήριο να αποδέχεται να εξετάσει μόνο τις δύο εξ αυτών.

Η πρώτη ένσταση αφορά Διαδικαστικό Κανονισμό του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 22 Μαΐου. Ζητείται χρόνος να μελετηθεί ο κανονισμός, οι πρόνοιες, η εγκυρότητα και οι προεκτάσεις του σε σχέση με την παρούσα διαδικασία.

Η δεύτερη ένσταση αφορά στο κατά πόσον ο Γενικός Εισαγγελέας εκπροσωπείται νομότυπα ενώπιον του Συμβουλίου από τους τρεις ιδιώτες δικηγόρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα