Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα

Θα συνεχιστούν και σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με την παραβίαση τραπεζικών και προσωπικών δεδομένων βουλευτών.

Χθες οι ανακριτές της Αστυνομίας, κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας, έκαναν έρευνα στο γραφείο της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας και του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου της

Οι ανακριτές κατάσχεσαν προσωρινά και τους υπολογιστές της εκπροσώπου Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας,

Αλίκης Στυλιανού,του Διευθυντή του Γραφείου της Διοικήτριας, Κυριάκου Σταύρου και της ιδιαιτέρας της Διοικήτριας.

Το υλικό θα αποσταλεί για αξιολόγηση στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών.

Παράλληλα, άρχισε και η διαδικασία λήψεως καταθέσεων από μέλη του προσωπικού της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθεί να δώσει κατάθεση και η κ. Γιωρκάτζη.

Στην καταγγελία, που οδήγησε στην έρευνα, προέβη ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη του καταλόγου τραπεζικών δεδομένων βουλευτών, που έγινε από τον

πρώην Διοικητικό Σύμβουλο της Κεντρικής Τράπεζας, Στέλιο Κοιλιάρη, στη Βουλή και τη συνακόλουθη διαρροή του στα ΜΜΕ.

Στο μεταξύ σε ολοήμερη κλειστή συνεδρία στις 5 Ιουνίου αναμένεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών να ολοκληρώσει τη συζήτηση σε ό,τι αφορά το θέμα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Σημαντικά θεσμικά θέματα, θέματα σύγκρουσης συμφερόντων και θέματα ασυμβίβαστου έχουν εγερθεί στη διάρκεια της εξέτασης, από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, του προσχεδίου της έκθεσης την οποία ετοίμασε για τη Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Η Επιτροπή συζητά το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων της Διοικήτριας, μετά τη διαπίστωση ότι το δικηγορικό γραφείο του τέως συζύγου της, στο οποίο εργοδοτείτο και η κόρη της, εκπροσωπεί τον πρώην εκτελεστικό Πρόεδρο της Μαρφίν Λαϊκής, Ανδρέα Βγενόπουλο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος η Επιτροπή αποφάσισε, πέραν της ετοιμασίας τελικής έκθεσης, να ζητήσει και την ετοιμασία πρότασης νόμου, σε σχέση με το ασυμβίβαστο κρατικών, πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων στη βάση μελέτης, την οποία ετοίμασαν μετά από αίτημα της, δυο καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα κόμματα θα καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις και θα ζητήσουν την ετοιμασία της πρότασης από τις υπηρεσίες της Βουλής.

Η πρόταση θα εμβολιαστεί, όπως χαρακτηριστικά είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού, με τις εισηγήσεις των κομμάτων, για να υπάρξει κατάληξη σε μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για το θέμα.

Η τελική έκθεση θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής για τα περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα