Στο Ανώτατο για οδηγίες στις 24/4 η έφεση του Π.Νεοκλέους

Η έφεση που καταχώρησε ο Παναγιώτης Νεοκλέους στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ορίστηκε για οδηγίες στις 24 Απριλίου.

Εφέσεις καταχώρησαν και οι καταδικασθέντες στην ίδια υπόθεση Ρίκκος Ερωτοκρίτου, Ανδρέας Κυπρίζογλου και το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους &Σία ΔΕΠΕ για τις οποίες δεν έχουν οριστεί ακόμη ημερομηνίες ακρόασης.
Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και ποινή φυλάκισης 1,5 έτους στην

κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Στον Παναγιώτη Νεοκλέους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή 1,5 έτους στην κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Στο δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο €70.000 στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού. Η απόφαση προνοούσε άμεση φυλάκιση για τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου και Παναγιώτη Νεοκλέους και αναστολή φυλάκισης για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου. Οι ποινές φυλάκισης για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου συντρέχουν.

Σημειώνεται ότι ο Ρίκκος Ερωτωκρίτου καταχώρησε ενώπιον του Ανωτάτου και αίτηση για έκδοση προνομιακού εντάλματος Habeas Corpus με το οποίο επιδιώκει την αποφυλάκισή του.

Η εν λόγω αίτηση εξετάστηκε σήμερα από το Δικαστήριο το οποίο έδωσε χρόνο στην πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα μέχρι την 24η Απριλίου για καταχώρηση ένστασης. Στις 27 του Απρίλη οι δύο πλευρές θα προβούν στις αγορεύσεις τους και θα επιφυλαχθεί η έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα