Στο άγνωστο βαδίζουν οι συνομιλίες

Στο άγνωστο βαδίζουν οι συνομιλίες μετά τη χθεσινή αποχώρηση του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακινζί από τη "δύσκολη", όπως την χαρακτήρισαν τα ΗΕ, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε κινητοποίηση τέθηκαν τα ΗΕ αμέσως μετά την αποχώρηση Ακιντζί, με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του για το Κυπριακό κ. Έσπεν Μπαρθ Έιντε να συναντά ξεχωριστά τους δύο ηγέτες.

Ο κ.Έιντε ξεκαθάρισε πως αυτός που έφυγε από το τραπέζι των συνομιλιών ήταν ο κατοχικός ηγέτης. Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Έιντε δήλωσε στους δημοσιογράφους

ότι και οι δύο ηγέτες είπαν ότι είναι δεσμευμένοι σε αυτή τη διαδικασία και κανείς δεν βλέπει αυτή τη διαδικασία ωσάν να έχει τελειώσει, να έχει τερματιστεί ή να έχει αναβληθεί.

Στη συνέχεια,πρόσθεσε ότι παρά το ότι αυτή ήταν ειλικρινής πρόθεση όλων, εντούτοις «η συνάντηση τερματίστηκε απότομα», σημειώνοντας ότι «όπως και ο ίδιος ο κ. Ακκιντζί είπε, σε κάποιο σημείο αποφάσισε να φύγει από τη συνάντηση». «Η συνάντηση ήταν δύσκολη για όλους τους συμμετέχοντες», είπε στη συνέχεια ο Ειδικός Σύμβουλος.

Σημειώνεται ότι ο Έιντε τόνισε ποιος εκ των δύο ηγετών αποχώρησε από τη συνάντηση μετά τον ψευδή ισχυρισμό της τ/κ πλευράς καθώς και της Άγκυρας (μέσω Μελβούτ Τσαβούσογλου) σύμφωνα με τον οποίο αυτός που είχε αποχωρήσει ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Παρά το γεγονός ότι ο Ειδικός Σύμβουλος ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν βλέπει τη διαδικασία σαν να έχει τερματιστεί και πως δεν υπήρξε -μέχρι στιγμής- ακύρωση της συνάντησης ΠτΔ-Ακιντζί την 23η Φεβρουαρίου το σίγουρο είναι ένα: πως το μέλλον είναι αβέβαιο.

Διαβάστε ακόμη: Κυπριακό: Το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης ρήξης

Keywords
Τυχαία Θέματα