Η αντίδραση, ο χαρακτήρας και οι νέοι

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η ομάδα του Τζον Κάρβερ για άλλη μια φορά επανέλαβε εαυτόν, παρουσιάζοντας δύο αγωνιστικά πρόσωπα μέσα σε ένα 90λεπτο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά στην Ομόνοια, σε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι. Η ομάδα του Τζον Κάρβερ για άλλη μια φορά επανέλαβε εαυτόν, παρουσιάζοντας δύο αγωνιστικά πρόσωπα μέσα σε ένα 90λεπτο. Από τον κανόνα δεν μπορούσε να ξεφύγει και το πρώτο ραντεβού με τον Απόλλωνα στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Εκεί που γινόταν λόγος ότι το πάθημα του πρόσφατου αγώνα πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα έγινε μάθημα από τους «πράσινους», το σκηνικό προχθές στο

ΓΣΠ ήταν το ίδιο. Η Ομόνοια δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι έχανε με 2-0 από το πρώτο εικοσάλεπτο…

«Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε πλεονέκτημα στον αντίπαλο», λένε άπαντες στην Ομόνοια, αλλά αυτό λέχθηκε και στο παρελθόν και πλέον η ουσία είναι να βρεθεί και η γιατρειά αυτού του φαινομένου, διότι η ομάδα εισέρχεται σε μια κρίσιμη καμπή, με απανωτά ντέρμπι.

Αδικεί τον εαυτό της
Πραγματιστικά, σπάνια ένα καλό φίνις μπορεί να αποσβέσει μια αναλόγως αντίστροφη κακή εκκίνηση και στην Ομόνοια θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Κατ’ ουσία, ο Κάρβερ και οι παίχτες του αδικούν τους εαυτούς τους. Δεν γίνεται η ίδια ομάδα που έβγαλε αντίδραση και έδειξε χαρακτήρα, παίζοντας μάλιστα και ορθόδοξο, επιθετικό ποδόσφαιρο, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι κυπέλλου να είναι παντελώς ανύπαρκτη στα αρχικά στάδια του αγώνα.

Ο προπονητής της Ομόνοιας στάθηκε στον χαρακτήρα και στο πνεύμα νικητή που διακατέχει την ομάδα, αλλά αυτά πολλές φορές δεν αρκούν. Είναι όμως πολύ σημαντικά στοιχεία και θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί το «τριφύλλι», ώστε να μη δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους. Γιατί και σε προηγούμενα παιχνίδια το έκανε, έχοντας κενά διαστήματα, είτε στην αρχή είτε κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, μετά όμως αντίδρασε και έβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Πέραν της αντίδρασης και του χαρακτήρα, η Ομόνοια κράτα και την καλή εμφάνιση των νεοφερμένων Μπρέβελντ και Αζίζ. Αμφότεροι μπήκαν αλλαγή στην επανάληψη και ήταν από τους πρωτεργάτες της εμφάνισης του β’ μέρους κόντρα στον Απόλλωνα.

Και αν για τον Μπρέβελντ είχαμε δείγματα γραφής από τη μέχρι στιγμής καριέρα του, για τον Αζίζ ήταν ευχάριστη έκπληξη η εμφάνισή του. Με τσαμπουκά, ταχύτητα και ποιότητα στο παιχνίδι του, έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για μια θέση στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Η προσοχή στην ΑΕΚ
Ενώπιον της Ομόνοιας ξεπροβάλλει άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι, με την ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα. Είναι ένα παιχνίδι που η ανάγκη της νίκης είναι επιτακτική, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεπεράσει την αντίπαλό της βαθμολογικά, κάνοντας άλμα στην τέταρτη θέση.

Ο Σέρινταν που δεν αγωνίστηκε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό, αλλά η συμμετοχή του απέναντι στην ΑΕΚ είναι αμφίβολη. Πολύ δύσκολα θα προλάβει να επανέλθει ο Φλορέσκου, ενώ δεν υπολογίζεται ο Κωνσταντινίδης, όπως βεβαίως και ο Άρνασον.

Keywords
Τυχαία Θέματα