Στο 2,3% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, στο 2,3%, εκτινάχθηκε το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και τα οποία αποτελούν θετικό σημάδι για τη ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν στη διάρκεια των διακοπών για το νέο σεληνιακό έτος, με τις τιμές του χοιρινού κρέατος να πραγματοποιούν άλμα 25,4%, σε 12μηνη βάση, και των λαχανικών να αυξάνονται κατά 30,6%.

Η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) που ανακοινώνονται από την Στατιστική Υπηρεσία της

Κίνας, ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2014 και ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς που ανέμενε αύξηση 1,8%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), που μετρά τις εργοστασιακές τιμές αγαθών, υποχώρησε 4,9%, σε ετήσια βάση, παρουσιάζοντας, ωστόσο, βελτίωση σε σχέση με την πτώση 5,3% του Ιανουαρίου.

Αυτή ήταν η 48η συνεχόμενη μηνιαία πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού, καθώς η πλεονάζουσα παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης πλήττει την ανάπτυξη της Κίνας, με τις συνεχόμενες μειώσεις στον PPI - που διαρκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια – να προοιωνίζει αρνητικές προοπτικές για την βιομηχανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα