Στις 16:00 η εκδίκαση της έφεσης

Συνεδριάζει σήμερα στις 16:00 το Εφετείο της ΚΟΠ, το οποίο θα εξετάσει την έφεση που κατέθεσε η ομάδα της ΑΕΖ εναντίον της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής ημερομηνίας 2/2/2017.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΖ, σύμφωνα με την ΚΟΠ, έχει διαπράξει το αδίκημα της χειραγώγησης συγκεκριμένου αποτελέσματος στον αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΑΕΖ, η οποία επιβεβαιώνεται με την ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα του αναφερόμενου αγώνα Πρωταθλήματος,

ο οποίος διεξήχθη στις 22/1/2017. Σύμφωνα με τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας της UEFΑ, διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι οι στοιχηματίζοντες στόχευαν συγκεκριμένα τις αγορές που αφορούσαν αποκλειστικά το πρώτο ημίχρονο του αναφερόμενου αγώνα. Συγκεκριμένα, ο αγώνας αυτός χειραγωγήθηκε από την ομάδα της ΑΕΖ για να αποκομίσει οικονομικό όφελος, χάνοντας εσκεμμένα στο πρώτο ημίχρονο του ρηθέντος ποδοσφαιρικού αγώνα με 5 τέρματα διαφορά. Για τους λόγους αυτούς, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Οι 6 λόγοι της Έφεσης
Στις 6/2/2017 το σωματείο ΑΕΖ, μέσω του δικηγόρου του, κατέθεσε έφεση εναντίον της απόφασης. Η έφεση στηρίζεται σε έξι σημεία:
1. Ο Αθλητικός Δικαστής είναι ανύπαρκτο πειθαρχικό όργανο της Ομοσπονδίας και /ή είναι ξεχωριστό πρόσωπο από τη Δικαστική Επιτροπή και/ή δεν έχει αρμοδιότητα ή/και δικαιοδοσία εκδίκασης οποιασδήποτε καταγγελίας ή παραπομπής παραπέμπεται ενώπιον του ή/και υπάρχει κακή σύνθεσης της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ.
2. Η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής και/ή του ούτω καλούμενου Αθλητικού Δικαστή είναι λανθασμένη και/ή αντικαταστατική, καθότι βασίστηκε σε τροποποίηση του Πειθαρχικού Κανονισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά παράβαση των σχετικών προνοιών του Καταστατικού που καθορίζει τις εξουσίες και/ ή τη διαδικασία τροποποίησης των σχετικών κανονισμών.
3. Η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής και /ή του ούτω καλούμενου Αθλητικού Δικαστή είναι λανθασμένη και /ή λανθασμένα αξιολόγησε το μαρτυρικό υλικό.
4. Ο ούτω καλούμενος Αθλητικός Δικαστής και/ή Δικαστική Επιτροπή λανθασμένα αποφάσισε και/ή εσφαλμένα έκρινε ότι το μαρτυρικό υλικό που παρουσιάστηκε απέδειξε την πρόνοια των Πειθαρχικών Κανονισμών και συγκεκριμένα ότι υπήρξε υπαιτιότητα των Εφεσειόντων.
5. Ο Αθλητικός Δικαστής και/ή Δικαστική Επιτροπή εφάρμοσε λανθασμένο βάρος απόδειξης κατά την αξιολόγηση της μαρτυρίας και /ή κατά την έκδοση της απόφασής του.
6. Η απόφαση είναι λανθασμένη και /ή εσφαλμένη, καθότι ο Αθλητικός Δικαστής λανθασμένα και /ή εσφαλμένα αποφάσισε ότι το συμπέρασμα του συστήματος διερεύνησης στοιχηματικής απάτης ή η έκθεση του BFDS έχει διαπιστώσει ξεκάθαρα ότι ο συγκεκριμένος αγώνας χειραγωγήθηκε από την ομάδα της ΑΕΖ για να αποκομίσει οικονομικό όφελος.


Τι αξιώνει η ΑΕΖ
1. Ακύρωση της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή και/ ή της Δικαστικής Επιτροπής.
2. Οποιαδήποτε θεραπεία ήθελε θεωρήσει ορθή και δίκαια το Εφετείο.
3. Επιστροφή του Παραβόλου.
4. Έξοδα πλέον Φ.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα