Στήριξη στο κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων επιδιώκει ο ΠτΔ

Κύριος στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη κατά τις συναντήσεις σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, το επόμενο διάστημα, είναι η εξασφάλιση στήριξης στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού.

Σημαντική συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την Κυριακή, στις 15:50 τοπική ώρα(22.50 ώρα Κύπρου), στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα

Υόρκη. Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την απαρχή μιας μαραθώνιας διπλωματικής διαδικασίας, στην οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σωρεία συναντήσεων με ξένους ηγέτες και φορείς.

Όπως είναι φυσιολογικό, στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα θα κυριαρχήσει το Κυπριακό, καθώς μόλις μια εβδομάδα μας χωρίζει από την τριμερή Αναστασιάδη-Ακιντζί-Μπαν στη Νέα Υόρκη, στις 11 το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ενημέρωση των ηγετών των ξένων χωρών με τους οποίους θα έχει συνάντηση, σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, κάτι που όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την άφιξη του στη Νέα Υόρκη, έπραξε και στην Μπρατισλάβα στην άτυπη Σύνοδο των αρχηγών των κρατών μελών της ΕΕ.

Μετά τη Νέα Υόρκη, πάει σε Λονδίνο και Παρίσι

Σημαντικό στοιχείο το οποίο δεν είχε γίνει δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες είναι το ότι το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς ακόμα και μετά τη Νέα Υόρκη. "Στις 26 Σεπτεμβρίου θα βρίσκομαι στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθώ στις 27 του μηνός με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κα Τερέζα Μέι, ενώ θα ενημερώσω και την κυπριακή παροικία της Βρετανίας, με την προοπτική στις 27 του μηνός να βρίσκομαι στο Παρίσι, προκειμένου να έχω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ στις 28 Σεπτεμβρίου", σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης από τη Νέα Υόρκη.

Στήριξη στο Κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων

Πέραν της απλής ενημέρωσης για το Κυπριακό προς πάσα κατεύθυνση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αναζητήσει τη στήριξη του Διεθνούς παράγοντα σε σχέση με τις δικές μας θέσεις στο κομβικής σημασίας για την ελληνοκυπριακή πλευρά κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων. Όπως διαβεβαίωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, στη Μεσογειακή Σύνοδο στην Αθήνα, κατάφερε ήδη να εξασφαλίσει την "πλήρη στήριξη" των χωρών που συμμετείχαν, και είναι αυτό που επιδιώκει να εξασφαλίσει στα θέματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων και στη Νέα Υόρκη.

Σημαντικές θα είναι και οι διεργασίες σε σχέση με τα οικονομικά της λύσης καθώς από την ατζέντα των συναντήσεων του Προέδρου δεν λείπουν προσωπικότητες και φορείς, με σημαίνοντα ρόλο σε σχέση με την Οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα