Στήριξη Φέντερερ στην Χάλεπ

Η Σιμόνα Χάλεπ έχει μια ιδιαιτερότητα. Ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς να έχει κατακτήσει στην καριέρα της κάποιον τίτλο Grand Slam. Η καλύτερη παρουσία της σε ένα τέτοιο τουρνουά παραμένουν οι δύο φορές που έφτασε έως τον τελικό του Γαλλικού όπεν, το 2014 και φέτος. Στο Αμερικανικό όπεν έχει φτάσει μόνο μία φορά σε ημιτελικό (2015), το ίδιο και στο Γουίμπλεντον (2014), ενώ στο Αυστραλιανό όπεν έχει φτάσει μόνος έως τα προημιτελικά (2014, 2015).

Μοιραία,

η 26χρονη Ρουμάνα τενίστρια αμφισβητείται με το παραμικρό και δέχεται διαρκή κριτική, ωστόσο βρήκε έναν σπουδαίο «σύμμαχο» κι αυτός είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος την υπερασπίστηκε με δηλώσεις του.

«Όποιος καταφέρνει να φτάσει στο νο 1 του κόσμου, το αξίζει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμφισβητείται και να υποτιμάται η αξία της Χάλεπ και γενικότερα οποιουδήποτε βρίσκεται στην κορυφή. Το ονειρευόταν αυτό και έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να το πετύχει. Έχει περάσει δύσκολες στιγμές μέσα στη χρονιά και είχε ευκαιρίες να ανέβει στο νο 1 πολύ νωρίτερα», είπε μεταξύ άλλων ο 36χρονος Ελβετός άσος, κάτοχος 19 τίτλων Grand Slam και 95 τίτλων συνολικά, αλλά και κάτοχος του ρεκόρ παραμονής στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης επί 302 εβδομάδες, εκ των οποίων οι 237 συνεχόμενες.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πιστεύω πως όλοι θα της δείξουν τον σεβασμό που της αξίζει, γιατί δεν είναι μόνο τα Grand Slams. Η Σιμόνα Χάλεπ είχε μια γεμάτη χρονιά και έπαιξε σε όλα τα τουρνουά. Είναι μια δυνατή παίκτρια, που προπονήθηκε σκληρά, ήταν φορμαρισμένη και αφοσιωμένη στον στόχο της. Όλα αυτά επιβραβεύθηκαν. Έχασε κάποιους τίτλους μέσα στη χρονιά, αλλά κατέκτησε κάποιους άλλους. Έχει ξανασυμβεί να ανέβει κάποιος στο νο 1 χωρίς να έχει κατακτήσει Grand Slam, αλλά δεν έχει συμβεί ποτέ σε αυτό το επίπεδο να μην έχει αξία».

Keywords
Τυχαία Θέματα