Στην τελική ευθεία Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακκιντζι

Ντερβίς Έρογλου ή Μουσταφά Ακκιντζι; To ερώτημα θα απαντηθεί σε λιγότερο από 48 ώρες αφού την Κυριακή διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των παράνομων προεδρικών εκλογών στα κατεχόμενα. Οι δύο μονομάχοι κτυπούν τα ρέστα τους με στόχο και την τελευταία ψήφο.

Οι αλληλοκατηγορίες έχουν την τιμητική τους με τους δύο να γυρίζουν κατεχόμενες πόλεις, χωριά αλλά και τηλεοπτικά κανάλια με στόχο να πείσουν Τ/κ και εποίκους να τους στηρίξουν στην κάλπη.
Ο Μουσταφά Ακκιντζι πραγματοποίησε προεκλογική πορεία στην Αμμόχωστο με τη συμμετοχή

αξιωματούχων των κομμάτων που τον στηρίζουν.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν στο Ριζοκάρπασο και τη Μόρφου. Στο παιχνίδι της προεκλογικής έχει μπει και η αντιπαράθεση του Ταγίπ Ερντογάν με το λεγόμενο κίνημα Γκιουλέν. Ο Έρογλου μίλησε για φήμες που άκουσε πως μια παράλληλη δομή στην Κύπρο και Αμερική βρίσκονται πίσω από τον Μουσταφά Ακιντζί. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου.

Μουσταφά Ακκιντζί
«Το προσωπικό του σουλτανάτο έχει ρίξει τόσο πολύ το πολιτικό επίπεδο που περιμένει βοήθεια, κάνοντας διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, σπέρνοντας το φόβο, αντί την ελπίδα, καταπιέζοντας και εκφοβίζοντας».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ανέφερε πως τον γνωρίζει και ότι υπήρξε επαφή μαζί του.

«Είμαστε και οι δυο Λεμεσιανοί και το πρόβλημα έπρεπε να το είχαν λύσει οι προηγούμενες από εμάς γενιές. Εάν δεν το λύσει ούτε η δική μας γενιά, τότε πραγματικά ανησυχώ για τις επόμενες».

Ντερβίς Έρογλου

Την ίδια ώρα ο Έρογλου μιλώντας στον Μπαϊράκ επανέλαβε ότι την τελευταία περίοδο της πολιτικής του καριέρας ανέλαβε το καθήκον μιας μόνιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό.

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον ανθυποψήφιο του, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβητεί την υπόσταση του ψευδοκράτους αλλά και την ίδια την Τουρκία.

«Ένα κόμμα που από την ημέρα που ιδρύθηκε αποκαλεί την Τουρκία κατοχική δύναμη, το κόμμα Ενωμένη Κύπρος, βρίσκεται τώρα στο προσκήνιο της εκστρατείας και θεωρεί ότι επειδή στηρίζει τον Ακιντζί θα έχει και θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι ψηφοφόροι θέλουν τις εγγυήσεις της Τουρκίας; Aποδέχονται την ιδέα ότι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη;».

Όπως έχει ανακοινωθεί στα κατεχόμενα, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 8 το βράδυ. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Μουσταφά Ακιντζι δεν υπήρχε ίχνος σημαιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους σε αντίθεση με τις συγκεντρώσεις του Ντερβίς Έρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα