Στην τελική ευθεία για έναρξη λειτουργίας Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων στην Πάφο

Στην τελική ευθεία εισήλθε η ένταξη του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων στον ιστό των υποδομών αστικού χαρακτήρα της Πάφου. Το συνολικό κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Πάρκου ανήλθε σε €3,6 εκατ. περίπου και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Πάφου.

Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα το πρωί στοn χώρο του πάρκου, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και την Σκεύη Χαραλαμπίδου η σύμβαση για τη χορήγηση άδειας χρήσεως για την πλήρη διαχείριση του πάρκου, η οποία προβλέπει δικαίωμα χρήσεως €1.505 πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως και διάρκεια ισχύος 7 χρόνια,

με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 7 χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε η σύμβαση ήταν το αποτέλεσμα ανοικτού-δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος. Αφορά τη χορήγηση άδειας χρήσεως για το σύνολο των υποδομών του Πάρκου: καφετηρία, τρεις χώρους αθλοπαιδιών, τοίχο αναρρίχησης, τουαλέτες/αποδυτήρια, παιδότοπο, τροχοπεδιλοδρόμιο (skate park), γήπεδο αντισφαίρισης, χώρο στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους.

Ο αδειούχος χρήσεως θα αναλάβει την υποχρέωση της συντήρησης και του ευπρεπισμού του συνόλου του Πάρκου, έχοντας το δικαίωμα για την εμπορική εκμετάλλευση της καφετηρίας, των χώρων αθλοπαιδιών και του τοίχου αναρρίχησης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής, ο Δήμαρχος Πάφου ανέδειξε τη σημασία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων επισημαίνοντας ότι το έργο, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε έκταση στην Κύπρο ως προς το είδος του (περίπου 32.000 τ.μ.) και διαθέτοντας πλούσιο πράσινο και ευρύ φάσμα υποδομών και διευκολύνσεων, έρχεται να εμπλουτίσει τις αστικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες ποιοτικής αναψυχής των κατοίκων της, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επισήμανε ότι αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο πάρκο είναι το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λόγω της έκτασης, της μορφολογίας και της τοπιοτέχνησης/του σχεδιασμού του δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε έναν απομονωμένο χώρο με ησυχία, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας.

Το πάρκο διαμορφώθηκε σε τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας γη που εκμισθώθηκε στον Δήμο. Διαθέτει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιγνιδότοπο για παιδιά, καφετηρία, βοτανικό κήπο, γήπεδο καλαθόσφαιρας, γήπεδο αντισφαίρισης, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, τροχοπεδιλοδρόμιο, τοίχο αναρρίχησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, εγκαταστάσεις υγιεινής, 83 θέσεις στάθμευσης (περιλαμβανομένων και θέσεων για ΑμεΑ) κ.ά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση του έργου από εκπρόσωπο της ομάδας αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, την οποία αποτελούσαν οι Παναγιώτης Πολεμίτης, Γιώργος Ονησιφόρου και Ελευθέριος Βομβολάκης.

Σε σύντομη παρουσίαση του έργου το μέλος της ομάδας μελέτης αρχιτεκτόνων Παναγιώτης Πολεμίτης ανέφερε πως πρόκειται για ένα από τα πιο  οργανωμένα πάρκα που υπάρχουν στην Κύπρο.

Πρόσθεσε πως στο κάτω μέρος του πάρκου τοποθετήθηκαν τα διάφορα είδη αθλοπαιδιών, γήπεδα καλαθόσφαιρας, τένις και ποδοσφαίρου που κόσμος μπορεί να αξιοποιήσει.

Στο πάνω μέρος του γηπέδου φιλοξενείται καφετέρια με τον πλατειακό χώρο όπου ο καθένας μπορεί να έχει θέαση προς τα γήπεδα. Επίσης το κύριο μέρος του πάρκου που όπως εκτίμησε θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι ο παιδότοπος που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τους μικρούς επισκέπτες.

Επίσης το Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων, συνέχισε ο κ. Πολεμίτης, διαθέτει ένα Scape Park όπου μπορούν οι φίλαθλοι των extreme σπορτς να χαρούν τα χόμπι τους. 

Ακόμη είπε ο κ. Πολεμίτης το Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων φιλοξενεί και ένα θεατράκι για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα