Επανένταξη της Υπηρεσίας Αποδήμων & Επαναπατρισθέντων στη δομή του ΥΠΕΞ

Η Υπηρεσία Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων εντάσσεται εκ νέου στη δομή του Υπουργείου Εξωτερικών μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Υπηρεσία Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων ιδρύθηκε το 1976 με στόχο την αξιοποίηση των Κυπρίων της Διασποράς στον αγώνα της Κύπρου για επιβίωση και δικαίωση, καθώς και για την επίλυση των προβλημάτων των απόδημων Κυπρίων στο εξωτερικό και των επαναπατρισθέντων. Το Υπουργικό

Συμβούλιο αποφάσισε την υπαγωγή της Υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1981. Η Υπηρεσία Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων μεταφέρθηκε το 2016 στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ανάμεσα στους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισημαίνεται, είναι και η ανάπτυξη οργανικών σχέσεων με τους Κύπριους της Διασποράς.

Με την εκ νέου ένταξη της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων στη δομή του Υπουργείου Εξωτερικών, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση των θεμάτων της Υπηρεσίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προϊστάμενη της Υπηρεσίας έχει οριστεί η Πρέσβειρα Θεοδώρα Κωνσταντινίδου μετά από απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα