Στην Τεχεράνη Τορναρίτης και Μισιαούλη

Άρχισαν σήμερα στην Τεχεράνη οι εργασίες της Συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου και της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ( APA ), στις οποίες συμμετέχουν οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης και Στέλλα Μισιαούλη – Δημητρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών, στο πλαίσιο παρέμβασής του, ο κ. Τορναρίτης έκανε λόγο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κοινωνικά σύνολα, σε σχέση με τη παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και το γενικότερο φαινόμενο πολιτικών μεταναστών και προσφύγων.

Ο

κ. Τορναρίτης τόνισε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν έγκαιρα οι υφιστάμενοι νομοθετικοί μηχανισμοί, και κάλεσε τα κοινοβούλια – μέλη της Συνέλευσης όπως κατευθύνουν από κοινού τις προσπάθειές τους σ’ αυτόν τον τομέα, με πρωτεύον τους μέλημα τις πάγιες συνισταμένες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τορναρίτης εκλέγηκε Εισηγητής της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Συνέλευσης.

Η κ. Μισιαούλη – Δημητρίου, σε παρέμβαση, στο πλαίσιο συζήτησης για σχετικά προσχέδια ψηφισμάτων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους τομείς της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας, με κοινές απειλές τα φαινόμενα της τρομοκρατίας, της διαφθοράς και της παράνομης διακίνησης ατόμων.

Υπογράμμισε την αλληλεξάρτηση της σταθερότητας και ασφάλειας στους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προόδου, ως παραμέτρους της αειφόρου ανάπτυξης.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή της για τις προοπτικές συνεργασίας, που υπάρχουν σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Οι εργασίες θα λήξουν αύριο με τη Συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα