Στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ -Επαφές με Αναστασιάδη - Ακιντζί

Κορυφώνεται η διπλωματική κινητικότητα στο Κυπριακό με τη σημερινή επίσκεψη στη Λευκωσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, η οποία ακολουθεί την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ και προηγείται της επίσκεψης του Κινέζου ΥΠΕΞ, η οποία αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Κέρι αναμένεται το απόγευμα στο νησί. Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς χέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Δρακόντεια θα είναι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα του κ.Κέρι

Στις
17.00 θα έχει συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη.Στις 17.35 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας.Στις 18.05 θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.Στις 19.00 ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα προβεί σε δήλωση.Στις 19.30 θα παρακαθίσει σε δείπνο στην κατοικία της ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπατενχάιμ. Στο δείπνο θα παρακαθίσουν επίσης ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, οι δύο διαπραγματευτές και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Αύριο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στην Αθήνα. Στην ατζέντα των επαφών του στην ελληνική πρωτεύουσα θα είναι ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων με την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και της προόδου στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα