Πιάνει δουλειά η νέα Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ

Στην Κύπρο για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, αλλά και Αναπληρωτής Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ, βρίσκεται η Καναδή Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η κ. Σπέχαρ αντικαθιστά στη θέση αυτή

την Λίζα Μπάτενχαϊμ, που ολοκλήρωσε τη θητεία της στις 10 Ιουνίου και η οποία αναλαμβάνει τη θέση της αναπληρώτριας Βοηθού Γενικής Γραμματέως για υποστήριξη επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σε δηλώσεις της με την άφιξη της στο νησί, η κ. Σπέχαρ είπε πως έχοντας υπηρετήσει στο παρελθόν ως προσωρινή επικεφαλής της αποστολής το 2008, είναι τιμή της που έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην Κύπρο σε μια τόσο σημαντική στιγμή της διάρκεια των συνομιλιών. Εξήρε, παράλληλα εξήρε την προσφορά και το ρόλο της προκατόχου της Λίζα Μπάτενχαϊμ.

“Ανυπομονώ να συνεχίσω το έργο του ΟΗΕ στην Κύπρο προς όφελος όλων των Κυπρίων και ελπίζω να σφυρηλατήσω ισχυρούς δεσμούς εργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους κατά τους επόμενους μήνες”, είπε.

Η κ. Σπέχαρ, σύμφωνα με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα έχει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, μέλη διπλωματικών αποστολών και άλλους αξιωματούχους των ΗΕ στην Κύπρο.

Η κ. Σπέχαρ έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών από το 2007, στο οποίο έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής και Διαμεσολάβησης, του Τμήματος για την Αμερική και την Ευρώπη, έχοντας εμπλοκή σε βασικά πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα