Στην Κύπρο η Αμερικανίδα Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα η Αμερικανίδα Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών Αμάντα Σλόουτ, κατά την οποία θα συζητήσει το Κυπριακό, διμερή και περιφερειακά θέματα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την υποστήριξη των ΗΠΑ για τις συνομιλίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, η κ. Σλόουτ, που είναι αρμόδια για θέματα Κύπρου,

Ελλάδας και Τουρκίας στο Τμήμα Ευρωπαϊκών και Ευρω-ασιατικών υποθέσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, θα παραμείνει στο νησί μέχρι και την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου.

Προστίθεται ότι θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα συζητήσει μαζί τους διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του κοινού ενδιαφέροντος για προώθηση της ευημερίας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.Επίσης, αναφέρεται ότι θα συζητήσει με ηγέτες της ε/κ και τ/κ κοινότητας «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και θα επαναλάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ για τις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για επανένωση της Κύπρου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».Τέλος, η κ. Σλόουτ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους επιχειρηματικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και αποφοίτους εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα