Στέφανος Θεοδώρου: Στα 25 του πήρε βραβείο αρχιτεκτονικής

Το ταλέντο πρέπει να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται. Ακόμα πιο σημαντικό, πρέπει να δίνεται σε κάποιον η ευκαιρία και το βήμα έτσι ώστε να αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

Λίγο ανοιχτά τα μάτια σου να έχεις, θα έχεις καταλάβει πως η Κύπρος διαθέτει άφθονο. Με αυτό στο μυαλό, αναρωτιέμαι. Πρώτον, η Κύπρος μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς και ταλαντούχους ανθρώπους σ’ ένα τομέα; Και δεύτερον, μπορεί να το αξιοποιήσει σωστά και να το αναπτύξει;

Την

απάντηση δεν την έχω, δεν ξέρω αν η αλήθεια έχει γλυκιά ή πικρή γεύση. Απλώς μπορώ να χαρώ όταν γνωρίζω παιδιά σαν τον Στέφανο Θεοδώρου (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία). Μόλις 25 χρονών, Λεμεσιανός, φοιτητής από το 2013 στο Aalto Design Scool of Arts, στο Ελσίνκι -η Σκανδιναβία ξεφεύγει αρκετά πια και φαίνεται να παίρνει τα ηνία σε πρωτοποριακές ιδέες και ιδιοφυή μυαλά- και ήδη κέρδισε το πρώτο του βραβείο αρχιτεκτονικής. Ανάμεσα σε 867 διαγωνιζόμενους, ο Στέφανος ξεχώρισε και πήρε την πρώτη θέση με το έργο του «Unexpected Storm in Nicosia», θέλοντας να δείξει τον τρόπο με τον οποίο, μια πρωτεύουσα μοιρασμένη, μπορεί να γίνει ξανά ένα.Διαβάστε τη συνέντευξη που εξασφάλισε η City free press και ο Γιάννης Πέτεβης εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα