Στην κορυφή η Μπενφίκα (βίντεο)

Μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάλβιο, όπως και στο 0-2 του Κιέβου, ήταν αυτή που χάρισε στη Μπενφίκα τη νίκη με 1-0 επί της Ντινάμο Κιέβου στη Λισαβόνα, αποτέλεσμα που φέρνει τους Λουζιτανούς στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου μετά το 1-1 στο Μπεσίκτας – Νάπολι.

Ένα εύστοχο χτύπημα του Σάλβιο από τη λευκή βούλα ήταν αυτό που είχε ανοίξει για τη Μπενφίκα το δρόμο για τη νίκη στο Κίεβο την περασμένη αγωνιστική. Στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στη Λισαβόνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, ο Αργεντινός μέσος ήταν και πάλι αυτός που χάρισε

στην ομάδα του τη νίκη, ευστοχώντας και πάλι στο πέναλτι που κέρδισε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Λουϊζάο.

Ένα γκολ που ήταν αρκετό στην ομάδα του Ρουί Βιτόρια για να φτάσει στη νίκη, αφού από την πλευρά τους οι Ουκρανοί αστόχησαν στο δικό τους κερδισμένο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο! Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι «αετοί» πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενοι και το 1-1 στο Μπεσίκτας – Νάπολι που άνοιξε το πρόγραμμα της ημέρας, νωρίτερα. Παράλληλα, αυτή ήταν μόλις η πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα για την ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ σε όλες τις διοργανώσεις.

Για τη Μπενφίκα αγωνίστηκε βασικός ο Κώστας Μήτρογλου, με τον Έλληνα επιθετικό να γίνεται αλλαγή στο 70'. Νωρίτερα, στο 59', ο Αντρέας Σάμαρης είχε μπει στο ματς στη θέση του Λιούμπομιρ Φέισα.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, η Μπενφίκα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκειά του, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι τελικά να ανοίξει το σκορ. Ο Γκονσάλο Γκέδες και ο Γκριμάλντο είχαν δύο καλές στιγμές στο 5' και το 22' αντίστοιχα, ενώ άστοχοι ήταν ενδιάμεσα και οι Λουϊζάο και Σάλβιο. Στο 35' ο Βίντα αστοχεί με κεφαλιά στη σημαντικότερη ευκαιρία των Ουκρανών στο πρώτο 45λεπτο, πριν ο ίδιος παίκτης κάνει το πέναλτι πάνω στον Λουϊζάο που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 45'+2.

Όσον αφορά στον Κώστα Μήτρογλου, είχε τρεις καλές επιθετικές προσπάθειες, όμως αστόχησε στις φάσεις του 43ου, του 51ου και του 65ου λεπτού. Σημαντικότερες ευκαιρίες στην επανάληψη, ήταν το δοκάρι του Γκέδες στο 53' για τη Μπενφίκα και φυσικά το χαμένο πέναλτι του Ζούνιορ Μοράες στο 67' για τη Ντινάμο, με τον Έντερσον να πέφτει ωραία στη δεξιά γωνία του για να κρατήσει το 1-0. Όσο η ώρα περνούσε ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε αρκετά, με τη Μπενφίκα να κρατάει σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα