Στην Ιταλία ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από χθες και ως αύριο στην Ιταλία. Χθες, στη Ρώμη, συναντήθηκε με τον Angelo Borrelli, επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, και συζήτησε πώς η ΕΕ μπορεί να ενισχύσει τη συνεργασία αντιμετώπισης κρίσεων με τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν φυσικές καταστροφές.

Η επίσκεψη έρχεται καθώς ο Πρόεδρος Γιούνκερ έχει αναθέσει στον Επίτροπο Στυλιανίδη να υποβάλει φέτος προτάσεις για την ενίσχυση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, ακολουθώντας τις

πολυάριθμες καταστρεπτικές φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη το περασμένο έτος.

Ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης δήλωσε σχετικά πως "η Ιταλία διαδραματίζει έναν ισχυρό και εποικοδομητικό ρόλο στην αντιμετώπιση κρίσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μια χώρα που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών: όλοι έχουμε κοινό συμφέρον για την ενίσχυση της αντίδρασης της πολιτικής προστασίας της ΕΕ προς όφελος των πολιτών μας και ως εκ τούτου χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ για να συζητήσω και να διαβουλευθώ σχετικά με τις ιταλικές αρχές".

Σήμερα, ο Επίτροπος συναντά τον Υπουργό Εξωτερικών Angelino Alfano και τον Υπουργό Εσωτερικών Marco Minniti. Στη συνέχεια θα μιλήσει και θα συμμετάσχει στο διήμερο διεθνές συνέδριο με τίτλο "η προστασία του άμαχου πληθυσμού στον πόλεμο - Ο ρόλος των ανθρωπιστικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών", όπου θα αξιολογήσει τον ρόλο που διαδραματίζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις για την προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων και για τη διασφάλιση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα