Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις

Tην άλλη εβδομάδα τοποθετούν τις αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό, σημειώνοντας ότι στις παραμέτρους για την όποια απόφαση, για την όποια πολιτική πρωτοβουλία, σημασία έχει και το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται
στη λειτουργία της Βουλής σε θερινά τμήματα έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα εισάγει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια με προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους αποφεύγοντας τις διαρροές βουλευτών αφού έχει τη δυνατότητα να ορίσει εκείνη τους βουλευτές που θα συμμετέχουν στα θερινά τμήματα.

Εάν τελικώς υπάρξει αυτή η εξέλιξη, οι πρόωρες κάλπες μετατίθενται για τον Οκτώβριο, ενώ φαίνεται να παγώνει και το σενάριο για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη την Πέμπτη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας το πρωί στον Α984 δήλωσε μεταξύ άλλων οτι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.
Για το τι θα συμβεί περαιτέρω -πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη-έχουν ακουστεί πολλές σκέψεις, ωστόσο πρέπει να πω μετά βεβαιότητος ότι δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα συμβεί. Είναι μια συγκυρία με πολλές παραμέτρους και πιεστικούς χρόνους...» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος .

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 κάλεσε τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές αλλιώς να σχηματίσει από την παρούσα σύνθεση της βουλής, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα διετίας, που θα ήταν- όπως είπε- πιο σώφρων.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι «όλα τα πιθανά σενάρια που επεξεργάζεται περιστρέφονται γύρω από ένα βασικό στόχο: το πώς θα υλοποιηθούν πιο γρήγορα και απρόσκοπτα οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι του νέου μνημονίου, με το λαό στη γωνία, παθητικό παρατηρητή αυτών των εξελίξεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα