Στη Βουλή των Ελλήνων τα προαπαιτούμενα των δανειστών

Άμεση κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων, του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν το γρηγορότερο επισπεύδει η ελληνική κυβέρνηση.

Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος.

Η αρχικώς συμφωνηθείσα προθεσμία για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου είναι η 15η Οκτωβρίου, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι δεν αποκλείεται τελικά αυτή να παραταθεί έως

τις 17 Οκτωβρίου.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι, τηρουμένων των προθεσμιών, να μην επαναληφθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν κατά τη συζήτηση και ψήφιση προηγουμένων νομοθετημάτων».

Ήδη, τα τελευταία 24ωρα η Βουλή έχει προχωρήσει ταχύτατα στη συγκρότηση των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών, το έργο των οποίων προηγείται της τελικής συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση και του ζήτησε να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να συζητηθεί ενδελεχώς στην ολομέλεια του Σώματος πριν τεθεί σε ψηφοφορία.

«Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα