Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη ο Κ. Χατζηγιάννη σε αποστολή ΚΣ ΟΑΣΕ

Ο Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) μεταβαίνει την Τετάρτη στη Βοσνία Ερζεγοβίνη για επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο αποστολής του ως Ειδικού Αντιπρόσωπου της Συνέλευσης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία αποσκοπεί στη συμβολή της Κ.Σ.ΟΑΣΕ στις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της

κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια και την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Χατζηγιάννη θα έχει συναντήσεις με τον Σύμβουλο του Κροάτη Προεδρέυοντα του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης  Zeljko Komsic,  Slaven Kovacevic, και με τον Διευθυντή του Γραφείου του Βόσνιου μέλους της Προεδρίας της χώρας Denis Bećirović, Alija Kozljak.

Ο Κύπριος Βουλευτής θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Διεθνούς Κοινότητας για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη Christian Schimdt, τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας και Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πρέσβη Johann Sattler, με βουλευτές, μέλη του Κολεγίου της Βουλής των Λαών και της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την αντιπροσωπία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ, καθώς και με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Πρόσφυγες.

Ο κ. Χατζηγιάννη θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με εκπροσώπους τοπικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της επιτόπιας αποστολής του ΟΑΣΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της αποστολής, Πρέσβ. Brian Aggeler.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα