Με πανό υπέρ της ομοσπονδίας υποδέχτηκαν την Cuellar στο οδόφραγμα

Η διαδικτυακή Haber Kıbrıs (30.01.24, haberkibris.com) γράφει ότι στις 11.30 το πρωί άρχισε η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μaria Angela Holguin Cuellar στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο στα κατεχόμενα.

Όπως γράφει η επισκόπηση του τουρκοκυπριακου και του τουρκικού Τύπου από το ΓΤΠ, η αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού συνοδευόταν από τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο Colin Steward.

Στη

συνάντηση παρών ήταν και ο σύμβουλος του Τατάρ Οκάν Ντοναγκίλ (Okan Donangil).

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Ολγκίν-ΠτΔ: «Όσο λιγότερο μιλάω, τόσο περισσότερο θα δουλεύω»

Με πανό υπέρ της ομοσπονδίας υποδέχτηκαν την Cuellar στο οδόφραγμα

Η διαδικτυακή Bugün  Kıbrıs  (30.01.24  bugunkibris.com) γράφει ότι  ομάδα Τουρκοκυπρίων υποδέχθηκε «με ενθουσιασμό» την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μaria Angela Holguin Cuellar στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Τα μέλη του Συνδέσμου Ειρήνης, ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Ασίμ Ακάνσοϊ (Asım Akansoy) και άλλοι συμμετέχοντες έδειξαν τη δέσμευσή τους για μια ομοσπονδιακή λύση με πανό και μηνύματα κατά τη διάρκεια της διέλευσης Cuellar στα κατεχόμενα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης, τόνισαν την υποστήριξή τους σε μια λύση με πανό και μηνύματα όπως «Οι νέοι θέλουν ειρήνη» και «Ας χωρίσουμε το ψωμί μας, όχι το νησί».

«Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε για να στηρίξει τη συμβολή της  Cuellar στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο και τις προσπάθειές της για λύση, αναζωπύρωσε τις ελπίδες για ειρήνη», υποστηρίζει η ιστοσελίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα