Στη Θεσσαλονίκη ο Φωτίου για συντονισμό για αγνοουμένους

Eπαφές στη Θεσσαλονίκη είχε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου.

Κατά τις επαφές συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ανασκαφές στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και η ανθρωπιστική πτυχή, τα θέματα μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, τα θέματα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων υπηρεσιών Ελλάδας-Κύπρου.

Όπως

αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση «στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου, συμμετείχε, στις 2 Οκτωβρίου 2015, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην έναρξη των εργασιών της 2 ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Παράλληλα, προστίθεται, «ο κ. Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνη Μανδρίτη, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαριά-Κόλλια Τσαρούχα, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) κ. Κώστα Σταματάρη και εκπροσώπους των Κυπριακών Οργανώσεων της περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης».

«Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Φωτίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ανασκαφές στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και η ανθρωπιστική πτυχή, τα θέματα μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, τα θέματα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων υπηρεσιών Ελλάδας-Κύπρου, θέματα που απασχολούν τους Κύπριους αποδήμους και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», συμπληρώνεται.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Φωτίου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Στρατηγό του Γ’ Σώματος Στρατού Στρατηγό Ηλία Λιοντάρη, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Σώματος, επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα και παρακάθισε σε γεύμα προς τιμήν του.

«Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου 2015, ο Προεδρικός Επίτροπος εκφώνησε ομιλία σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της 55 ης Επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης», αναφέρεται, κατά την οποία αναφέρθηκε στο «νόημα της επετείου, προβαίνοντας σε ιστορική αναδρομή του εθνικού ζητήματος».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα