Στη Μόσχα 14 και 15 Ιανουαρίου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Εθιμοτυπική μεν, «πολύ ουσιώδη δε», χαρακτηρίζουν πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί από αύριο Πέμπτη στη Ρωσία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στη συνάντησή του την Παρασκευή με τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επίσκεψη, που γίνεται σε μία στιγμή κατά την οποία, λόγω διαφόρων πολιτικών συγκυριών (όπως ρήξη σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας, συνεχιζόμενου

διεθνούς εμπάργκο κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, κλπ), η Αθήνα και το Κρεμλίνο μοιάζουν να ενδυναμώνουν ακόμα πιο πολύ τους ίδιους θερμούς δεσμούς τους, αναμένεται να μην περιοριστεί μόνο στο «εθιμοτυπικό πρωτόκολλο», ανέφερε στο ΚΥΠΕ διπλωματική πηγή.

Η πρόσκληση έγινε από την Ρωσικής Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, και στη 1 το μεσημέρι Πέμπτης ο κ. Παυλόπουλος θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του συγκεκριμένου ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Ο λόγος του, ενώπιον των μελών της Ακαδημίας, αναμένεται να αγγίξει και τις σοβαρές πολιτικές πτυχές των όσων συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της νότιο και βορειοανατολικής Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα δει με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής (Κρατική Δούμα) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ναρίσκιν, και στις 18:30 το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με θεσμικούς εκπροσώπους της ομογένειας και επιφανείς Έλληνες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.

Η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου Παυλόπουλου στην ρωσική πρωτεύουσα θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 15ης Ιανουαρίου, μετά την συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν στις 13:00.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα