Στη Λέσβο η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Στη Λέσβο έφτασε το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ.

Η βασίλισσα Ράνια επισκέφθηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κέντρο του Καρά Τεπέ, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δήμου Λέσβου και της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα, όπως είχε πράξει και με την ηθοποιό Σούζαν

Σάραντον.

Ντυμένη με απλά ρούχα, πλησίασε τους ανθρώπους. από την πρώτη στιγμή, για να ακούσει από τους ίδιους ποια είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είδε αρχικά δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγηση της στο Καρά Τεπέ είναι ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.

Σημειώνεται πως η επίσκεψή της Βασίλισσας της Ιορδανίας διάρκεσε από τις 12:30-14:30.

Η Ράνια της Ιορδανίας: Μια ζωή σαν παραμύθι

Η Ράνια Αλ Γιασίν είναι η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας και γεννήθηκε στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς στις 31 Αυγούστου 1970. Είναι όμορφη, δυναμική, μοντέρνα, ευτυχισμένη σύζυγος και άψογη μητέρα.

Είναι μια σύγχρονη γυναίκα, η οποία συνδέεται με απλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας. Θεωρείται ότι είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, εστιάζει την ενέργειά της, υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ.

Με έμφυτη κομψότητα που προκαλεί θαυμασμό αποτελεί παράλληλα για την ένθερμη προάσπιση όσων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, όπως τα παιδιά, οι νέοι, οι γυναίκες και οι πρόσφυγες. Τα περισσότερα ανθρωπιστικά προγράμματα στα οποία εμπλέκεται έχουν τον ίδιο στόχο – να δημιουργήσουν ευκαιρίες μέσω της εκπαίδευσης.

Το love story με τον Βασιλιά Αμπντάλα

Οταν ξέσπασε ο πόλεμος του Κόλπου, η Ράνια ήταν φοιτήτρια του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Καΐρου. Οι γονείς της εκδιώχθηκαν από το Κουβέϊτ μαζί με άλλους 300.000 Παλαιστίνιους που διέμεναν εκεί, με την κατηγορία της συνεργασίας με τον κατακτητή της χώρας. Πήραν πάλι τον δρόμο της ξενιτιάς και εγκαταστάθηκαν στην Ιορδανία. Μετά την αποφοίτησή της, η Βασίλισσα Ράνια επέστρεψε στην Ιορδανία όπου εργάστηκε στην CITIBANK και στην Apple Computer. Είναι τόσο δημοφιλής που έχει αποκτήσει δικό της κανάλι στο YouTube.

Μια χειμωνιάτικη βραδιά, καλεσμένη σε φίλους, γνωρίζει τον πρίγκιπα Αμπντάλα. Η ιστορία τους έχει όλα τα δεδομένα ενός παραμυθιού που αγγίζει τα όρια του ονείρου. Ο Πρίγκιπας την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και τέσσερις μήνες αργότερα παντρεύονται (10 Ιουνίου 1993). Η Ράνια εξομολογήθηκε σε μια συνέντευξή της: «Δεν θυμάμαι ποτέ ως παιδί να ονειρεύτηκα να παντρευτώ έναν πρίγκιπα αλλά πάντα επιθυμούσα και ήλπιζα να παντρευτώ έναν ευμενή άνδρα που θα εκπλήρωνε τις προσδοκίες μου να είναι καλός σύζυγος και πατέρας. Όταν συνάντησα τον Αμπντάλα αναγνώρισα σ΄ αυτόν όλες αυτές τις αρετές και μάλιστα πολύ καλύτερες και ανώτερες από αυτές που επιθυμούσα να διαθέτει ο μέλλοντας σύζυγός μου».

Μετά τον γάμο, το ζευγάρι βιώνει τις πιο ωραίες μέρες της ζωής του. Η πριγκίπισσα προσφέρει στον βασιλιά Χουσεΐν έναν εγγονό που θα πάρει το όνομά του (28-6-1994). Θα ακολουθήσει η γέννηση της πριγκίπισσας Ιμάν (27-9-1996), της πριγκίπισσας Σάλμα (26-9-2000) και του πρίγκιπα Χασέμ (30-1-2005).

Μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού τους (της πριγκίπισσας Ιμάν) θα εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια όπου ο πρίγκιπας Αμπντάλα θα εξασκηθεί σε μία στρατιωτική βάση της περιοχής. Ζουν μία ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, εντελώς ανώνυμοι μέσα στο πλήθος. Η βασίλισσα Ράνια παραδέχτηκε πως αυτή ήταν η πιο όμορφη περίοδος της ζωής τους.

Ο Βασιλιάς Χουσεΐν δυστυχώς πεθαίνει και η Ιορδανία πενθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την λήξη του εθνικού πένθους, ο νέος βασιλιάς της χώρας Αμπντάλα Β΄, χρήζει την σύζυγό του Ράνια βασίλισσα της Ιορδανίας και αυτή αναλαμβάνει αμέσως τα νέα της καθήκοντα. Είναι πολύ νέα, 28 χρονών όταν ο κόσμος ανακαλύπτει το όμορφο πρόσωπό της. Ο λαός της Ιορδανίας με μεγάλο θαυμασμό την αποδέχεται αμέσως ως την νέα του βασίλισσά του και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα γίνει το σύμβολο της αρμονίας μεταξύ παράδοσης και του εκμοντερνισμού της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα