«Στη Λεμεσό θέλω μισή ώρα για απόσταση 120 μέτρων - Γινόμαστε ρεζίλι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσκόπηση για τις «Συγκοινωνίες, το κυκλοφοριακό και τις μεταφορές» παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το ΣΙΓΜΑ.

Μεταξύ των ευρημάτων είναι ότι εννιά στους δέκα επιλέγουν ως βασικό μέσο το ιδιωτικό τους όχημα, τόσο για τις γενικές τους μετακινήσεις, όσο και για μετάβαση στην εργασία τους.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε  η Χριστίνα Κόκκαλου, Διευθύντρια Σύμβουλος της IMR, εταιρεία η οποία διεξήγαγε τη δημοσκόπηση

για λογαριασμό του ΣΙΓΜΑ και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, οι οποίοι ανέλυσαν για τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση: Δυσαρέσκεια πολιτών για κυκλοφοριακό-Δεν μπαίνουν στο λεωφορείο

Αρχικά η κα. Κόκκαλου ανέφερε ότι οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα.

Μιλώντας για τις δημόσιες συγκοινωνίες ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς συγκοινωνίες, με τα λεωφορεία να είναι χωρίς κλιματιστικά. «Υπάρχει μια αναβάθμιση με καινούργια λεωφορεία. Είναι θέμα κουλτούρας και νοοτροπίας. Πρέπει να μάθει ο Κύπριος πολίτης να χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Σημείωσε ότι ο κόσμος πιστεύει ότι ο περιμετρικός δρόμος θα βοηθήσει σε κάποιο βαθμό σε αντίθεση με τη λεωφορειολωρίδα.

Από πλευράς του ο Κώστας Κώστα ανέφερε ότι το κράτος διαχρονικά δεν κατάφερε να σταματήσει αυτή τη γάγγραινα. «Είναι τεράστιο πρόβλημα», είπε.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη Λεμεσό, ανέφερε ότι το σπίτι του στον Άγιο Αθανάσιο είναι 120 μέτρα από τον κυκλικό κόμβο της Μέσα Γειτονιάς και χρειάζεται μισή ώρα για να διανύσει αυτή την απόσταση με το αυτοκίνητο. «Είναι θέμα άγχους, στρες και επιβαρύνεται και το περιβάλλον».

Συμπλήρωσε ότι έγιναν φοβέρα λάθη τα προηγούμενα χρόνια στην κατασκευή έργων και δρόμων. «Πρέπει να γίνει βελτιστοποίηση των διαδρομών. Υπάρχουν διαδρομές που πρέπει να αλλάξει ο επιβάτης 3-4 λεωφορεία, είτε έχουμε διαδρομές με άδεια λεωφορεία».

Όσον αφορά τις στάσεις λεωφορείων, ανέφερε ότι είναι τριτοκοσμική η κατάσταση. «Γινόμαστε ρεζίλι σε όλο τον κόσμο. Για να μπει ο κόσμος στο λεωφορείο πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη».

Επανέλαβε ότι χρειάζεται 25 λεπτά μέχρι τον κυκλικό κόμβο Μέσα Γειτονιάς, 40 λεπτά μέχρι το ΓΣΠ και μία ώρα μέχρι τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα