Στη έκδοση βιομετρικών ταυτοτήτων προχωρεί άμεσα η Κυβέρνηση

Άμεσα προχωρεί η Κυβέρνηση στην έκδοση νέων ταυτοτήτων με βιομετρικά χαρακτηριστικά, αφού έχουν ήδη εξαντληθεί οι παλιές ταυτότητες.

Το θέμα θα οδηγηθεί προς έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής την επόμενης Πέμπτης. Σήμερα, το θέμα του κόστους έκδοσης των νέων ταυτοτήτων συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάνος Λαμάρης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί οριστικά στην έκδοση ταυτοτήτων με βαρομετρικά χαρακτηριστικά.

Το κόστος έκδοσης ταυτότητας

με βιομετρικά χαρακτηριστικά για πρώτη φορά ανέρχεται στα 30 ευρώ και κάθε αντικατάσταση θα έχει κόστος 30 ευρώ, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής. Η Κυβέρνηση είχε εισηγηθεί κόστος έκδοσης 30 ευρώ με κλιμακωτή αύξηση του τέλους έκδοσης για την αντικατάσταση της ταυτότητας σε περίπτωση απώλειας στα 50 ευρώ για την πρώτη αντικατάσταση, στα 65 για τη δεύτερη και στα 90 ευρώ για την τρίτη. Η Επιτροπή εισηγείται το κόστος έκδοσης να είναι 20 ευρώ για τους ανήλικους, των οποίων η ταυτότητα λήγει κάθε πέντε χρόνια.

Αυτή τη στιγμή το κόστος για έκδοση ταυτότητας είναι 20 ευρώ με το ποσό να διπλασιάζεται σε κάθε αντικατάσταση ταυτότητας.

Περίκλειστα τεμάχια

Ο κ. Λαμάρης είπε επίσης ότι στην Επιτροπή ολοκληρώθηκαν και με κατ` άρθον συζήτηση τα νομοθετήματα που αφορούν τα περίκλειστα τεμάχια.

«Φαίνεται ότι με όλες τις αδυναμίες προχωρούμε σε αυτή την ρύθμιση έτσι που να μπορεί κάποιος που έχει ένα μερίδιο σε περίκλειστο τεμάχιο να πάρει ξεχωριστό τίτλο που να του επιτρέπει να το αξιοποιήσει με βάση τις υφιστάμενες νομοθεσίες», ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι εάν και εφόσον ένα τεμάχιο έχει τρεις συνιδιοκτήτες, τότε το περίκλειστο θα πάρει άδεια οικοδομής μετά το διαχωρισμό του, αφού θα ακολουθήσει τις νενομισμένες διαδικασίες, νόμους και κανονισμούς.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της πρόσβασης θα λυθεί οριστικά μόνο με τον αστικό αναδασμό, ο οποίος είναι στις προτεραιότητες και του Υπουργείου Εσωτερικών. Προγραμματίζεται είπε, εντός δεκαπέντε ημερών να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου που είναι κατατεθειμένο στη Βουλή περί αστικού αναδασμού.

Ανέφερε ωστόσο ότι η ψήφιση του πλαισίου για τον αστικό αναδασμό είναι το ένα, όμως η εφαρμογή του αστικού αναδασμού θα πάρει κάποια χρόνια, αφού σήμερα δεν υπάρχει ούτε τμήμα αναδασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα