Στη διακριτική ευχέρια της ΑΤΗΚ η επεξεργασία νέας εταιρείας

Στη διακριτική ευχέρια της ΑΤΗΚ, είναι το ενδεχόμενο διενέργειας σχετικής άσκησης προσομοίωσης η οποία θα στοχεύει να ενισχύσει τη δυνατότητα της ΑΤΗΚ για ομαλή μεταφορά των Εργασιών, σε νέα εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων του ΥΠΟΙΚ, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας η Σημερινή.

Η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων (‘Μονάδα’) επιθυμεί να πληροφορήσει

τα ακόλουθα:

Στα πλαίσια της διαδικασίας εξεύρεσης Στρατηγικού Συνεργάτη/ Επενδυτή για την ΑΤΗΚ (‘Διαδικασία’), στις 26 Αυγούστου 2015 εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο που προνοεί τη μεταφορά των τηλεπικοινωνιακών εργασιών της ΑΤΗΚ (‘Εργασίες’) σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Το υπό αναφορά νομοσχέδιο κατατέθηκε στη συνέχεια στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε επακόλουθες σχετικές συζητήσεις μεταξύ της Τεχνικής Υπηρεσιακής Επιτροπής της ΑΤΗΚ για θέματα της Διαδικασίας, της Μονάδας και των διεθνών συμβούλων που διορίστηκαν σε σχέση με τη Διαδικασία, επισημάνθηκε πως η μεταφορά των Εργασιών θα είναι μεγάλο έργο, η εύρυθμη εκτέλεση του οποίου ενδεχομένως θα βοηθείτο εάν η ΑΤΗΚ προέβαινε σε ενέργειες σχετικής διερεύνησης κυρίως για εντοπισμό των βέλτιστων διαδικασιών υλοποίησης.

Στα πλαίσια αυτά και με βάση σχετική παράκληση που έγινε από την Τεχνική Υπηρεσιακή Επιτροπή της ΑΤΗΚ στις 12 Νοεμβρίου 2015, αποστάλθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2015 επιστολή προς τον Αναπληρωτή Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της ΑΤΗΚ στην οποία αναφέρονται επακριβώς τα ακόλουθα:

Η εκτέλεση της μεταβίβασης των Εργασιών θα είναι μεγάλο έργο.Θα μπορούσε να εξεταστεί από την ΑΤΗΚ το ενδεχόμενο διενέργειας σχετικής άσκησης προσομοίωσης (simulation exercise), η οποία θα στοχεύει να ενισχύσει τη δυνατότητα της ΑΤΗΚ για ομαλή μεταφορά των Εργασιών, συντείνοντας στον έγκαιρο εντοπισμό και διαχείριση των σχετικών κινδύνων και κατ’ επέκταση στην αδιάλειπτη συνέχιση της παροχής τηλεπικοινωνιακών εργασιών.

Στην ίδια επιστολή περιλαμβάνεται ρητά όπως:

Προϋπόθεση για τη μεταβίβαση των Εργασιών είναι η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και η μετέπειτα έκδοση από το Υπουργικό Συμβούλιο του σχετικού διατάγματος που προνοεί το νομοσχέδιο.H λήψη απόφασης για τη διενέργεια οποιασδήποτε άσκησης προσομοίωσης, περιλαμβανομένης της μεθόδου και της έκτασης της, επαφίεται απόλυτα στη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ.Η παρούσα ανακοίνωση αποτυπώνει πλήρως το περιεχόμενο της πιο πάνω αναφερόμενης επιστολής και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή σενάρια δεν ευσταθούν.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι η ενέργεια του Εφόρου είναι καταδικαστέα, αντιδεοντολογική, έξω από κάθε νομοθεσία και προσβλητική για το κοινοβούλιο, τις αποφάσεις του οποίου επιχειρεί να προκαταλάβει.

Ο κ. Τρυφωνίδης ζήτησε την άμεση απόσυρση της επίμαχης επιστολής, έθεσε θέμα παραίτησης του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων, Κωνσταντίνου Ηροδότου, επισημαίνοντας και την ευθύνη του ίδιου του ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να τοποθετηθούν.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/294576/cyta-ekso-frenon-oi-syntexnies-epeksergazontai-nea-etaireia#sthash.ynVzsyjw.dpuf

Tρυφωνίδης: Απαράδεκτές οι ενέργειες του Εφόρου και πρέπει να παραιτηθεί

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι η

Η ενέργεια του Εφόρου είναι καταδικαστέα, αντιδεοντολογική, έξω από κάθε νομοθεσία και προσβλητική για το κοινοβούλιο, τις αποφάσεις του οποίου επιχειρεί να προκαταλάβει, δήλωσε ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" στο Σίγμα.

Επεσήμανε παράλληλα ότι ο Έφορος, θα πρέπει να αποσύρει επιστολή ενώ έθεσε θέμα παραίτησης του Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Keywords
Τυχαία Θέματα