Στεφάνου: Σε κομβικό σημείο το κυπριακό

Σε κομβικό σημείο είναι το Κυπριακό με επίκεντρο στο περιουσιακό βρίσκεται το Κυπριακό, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το μέλος της Γραμματείας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στέφανου ανέφερε ότι έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά τις εξελίξεις στο διαπραγματευτικό τραπέζι και για τις συνολικές επαφές που είχε αυτό το διάστημα.

Πρόσθεσε ότι κατατέθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από μέρους των κομμάτων, δόθηκαν οι απαντήσεις και θα συνεχιστεί η συνεδρία του Εθνικού

Συμβουλίου στο επόμενο χρονικό διάστημα, στην οποία τα κόμματα θα καταθέσουν τις δικές τους εκτιμήσεις και απόψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και το ΑΚΕΛ θα καταθέσει τις εκτιμήσεις και τις απόψεις του, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, διευκρινίζοντας ότι το “ΑΚΕΛ στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία, προσπαθεί και είναι βοηθητικό – δημιουργικό, έτσι ώστε αν η άλλη πλευρά φανεί δημιουργική και δεν είναι αδιάλλακτη να μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια αμοιβαία συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό.

Ο κ. Στεφάνου συνεχίζοντας είπε ότι "εδώ θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση, η οποία βρίσκεται ομολογουμένως σε κομβικό σημείο, αφού κεντρικό θέμα της συζήτησης είναι το περιουσιακό, "στο οποίο αν υπάρξει πρόοδος και στο βαθμό που υιοθετηθούν προηγούμενες συγκλίσεις, θα δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε στη συζήτηση θεμάτων για τα οποία έχει να λογοδοτήσει απευθείας η Τουρκία", είπε καταλήγοντας.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα