Φωτίου: «Τον Μάη στον εξώστη»

Ο ΑΠΟΕΛ σάρωσε τα βραβεία του ομαδικού αθλήματος στη χθεσινοβραδινή γιορτή της ΕΑΚ καθώς ανακηρύχθηκε η κορυφαία ομάδα, καλύτερη άμυνα και επίθεση. Ο Χάρης Φωτίου μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο εξέφρασε την ελπίδα του τα συγκεκριμένα βραβεία να τα παραλάβει και του χρόνου ο ΑΠΟΕΛ. Ο εκ των Αντιπροέδρων της εταιρείας συνεχάρη τους συντελεστές της βραδιάς, όλους του αθλητές και έκανε ιδιαίτερη αναφορά

στα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Ακολούθως ο κ. Φωτίου έκανε κριτική στον ΑΠΟΕΛ τονίζοντας ότι η πορεία που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα είναι ομάδας υποβιβασμού «η διοίκηση το γνωρίζει και θα κάνει ότι πρέπει προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και τον Μάη να βρεθούμε και πάλι στον εξώστη».

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας επιβεβαίωσε (με τη σειρά του) την προφορική συμφωνία με τον Μάρτιν Λάνιγκ, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει για τον ποδοσφαιριστή που πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου να εγγραφεί ο Γερμανός.«Θέλω να συγχαρώ όλους του αθλητές και τιμώμενους της χθεσινής βραδιάς αλλά και την ΕΑΚ για το θεσμό. Το πιο συγκινητικό της βραδιάς ήταν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες που αξίζουν τα πάντα».«Η ομάδα περνά μια κάμψη και γνωρίζουμε 100% τι χρειάζεται για να αλλάξει η εικόνα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο νέο προπονητικό τιμ και ελπίζουμε και το υπόλοιπο πλάνο να δουλέψει σωστά για να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να ανακάμπτει»

Για τη χθεσινή βράβευση«Μας ευχαριστεί το γεγονός. Η οποιαδήποτε βράβευση μας ευχαριστεί και μας πεισμώνει για να κερδίσουμε τον ίδιο τίτλο και του χρόνου».

Στη συνέχεια ο κ. Φωτίου εξέφρασε και το παράπονο του για την έντονη κριτική που δέχεται η ομάδα αλλά και κάποια πράγματα που πρέπει να μένουν στον Αρχάγγελο«Νιώθω ότι υπάρχει μια έντονη κριτική από τα ΜΜΕ στον ΑΠΟΕΛ . Ψάχνουν πάρα πολλά πράγματα και μας αναγκάζουν να ασχολούμαστε και να σχολιάζουμε πράγματα που πρέπει να μένουν στον Αρχάγγελο. Ο ΑΠΟΕΛ αντέχει την οποιαδήποτε κριτική και δεν πρόκειται να ακούσετε οποιαδήποτε απάντηση. Διαβάζουμε σήμερα διάφορα άρθρα που δημιουργούν επιπλέον στρες. Νιώθω ότι ο ΑΠΟΕΛ δέχεται έντονη κριτική σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και δεν χρειάζεται. Αν είναι να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας, η δική μας κριτική είναι πιο αυστηρή.

Να επισημάνω ότι η παρουσία του ΑΠΟΕΛ είναι πορεία ουραγού και όχι πρωταθλητισμού. Δεν κοιμόμαστε το γνωρίζουμε. Οι 5-8 ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν το τελευταίο διάστημα στοίχησαν. Σίγουρα δεν είναι όλοι ενδεκαδάτοι αλλά είναι λύσεις για τον προπονητή. Χωρίς να υπονοώ οτιδήποτε άλλο. Όσον αφορά στην επίθεση με όλο το σέβας προς τον Απόλλωνα, η διαφορά τερμάτων δημιουργήθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές. Όσον αφορά στα τέρματα που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα κάποια απ’ αυτά είναι για χάι λάιτ. Είναι κάποιες συγκυρίες και συμπτώσεις που κάνουν το ποδόσφαιρο το πιο ωραίο άθλημα. Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορούν να ανεβάσουν και να κατεβάσουν μια ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται σε τέσσερις – πέντε τομείς βελτίωση αλλά δυστυχώς δεν μπορούν μέσα σε μια ημέρα. Κάποια πράγματα δυστυχώς χρειάζονται χρόνο και κάνουμε ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε και η ομάδα να ανασυνταχθεί».

Αν η διακοπή είναι προς όφελος του ΑΠΟΕΛ «Η διακοπή είναι προς όφελος, αλλά προτιμούσαμε να μην υπήρχε για τέτοιο τραγικό λόγο. Η σκέψη μας είναι στο Θωμά Μούσκο. Προτιμούσαμε να μην γινόταν αυτό και να αγωνιζόμασταν σήμερα με τον Ολυμπιακό».

«Ότι χρειαστούν»«Το προπονητικό επιτελείο έχει αρχίσει να καταλάβει τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ και τις απαιτήσεις της ομάδας. Ότι χρειάζονται θα το έχουν. Νιώθουμε ότι δουλεύουν πολύ και για να καλυφθεί μεγάλο έδαφος.

Ποιος ποδοσφαιριστής θα αφήσει τη θέση του στον Λάνιγκ;«Να έρθει πρώτα ο Λάνιγκ στη Λευκωσία να συμφωνήσουμε και τότε θα αποφασίσουμε μαζί με τον προπονητή ποιος θα αποχωρήσει.

Πόσες προσθαφαιρέσεις θα γίνουν;«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός. Θα κοιτάζουμε μέχρι την τελευταία ημέρα και παντού. Αν εντοπιστεί κάτι που μας ενδιαφέρει και φυσικά να χωρά στον προϋπολογισμό τότε θα προχωρήσουμε. Δεν θα ξοδευτούν αλόγιστα χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα