Στα βαθιά απο Δευτέρα η Βουλή

Η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, το ΓεΣΥ, οι αποκρατικοποιήσεις με φόντο τη Cyta, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Βουλή.

Με το καλημέρα, η Επιτροπή Οικονομικών έχει να συζητήσει το πακέτο των νομοθετημάτων που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία.Μπροστά τους τα νομοσχέδια αξιολόγησης των υπαλλήλων και της φόρμουλας υπολογισμού του κρατικού μισθολογίου.

Η επιτροπή Οικονομικών, έχει πολλή δουλειά καθώς ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 133 νομοθετήματα εκκρεμούν.

Τα κυριότερα είναι:

1.Ο ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων
2.Οι πολλαπλές συντάξεις
3. Η επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης των βουλευτών και των υπουργών στο 65ο έτος.
4. Η δυνατότητα αναστολής επιβολής τόκων υπερημερίας για περίοδο τριών ετών
5. Η ρύθμιση των δανείων σε Ελβετικό φράγκο.

Την Τρίτη εντωμεταξύ, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα όμως στην παρουσία του κ.Αθανασίου Ορφανίδη στην επιτροπή θεσμών. Η Επιτροπή θεσμών θα ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν τους θεσμούς και για την κατάρρευση των τραπεζών.

Αναμένεται να καταθέσει τις θέσεις για τα αίτια του οικονομικού κραχ του 2013 και ειδικά για το κούρεμα, τον ELA και τις εξαγορές των θυγατρικών τράπεζων.

Καυτό Φθινόπωρο για όλες τις επιτροπές

· Επ. Εργασίας: Ωράρια Καταστημάτων και θέμα αδήλωτης εργασίας
· Επ. Υγείας: ΓεΣΥ και αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων
· Επ. Παιδείας: Νέοι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων, εισαγωγή εξετάσεων τετραμήνων, διαχωρισμός των παγκυπρίων εξετάσεων σε εξετάσεις πρόσβασης στα πανεπιστήμια και απόλυσης.

Εντωμεταξύ, το κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπει την μείωση των δήμων στις ελεύθερες περιοχές από 30 σε 22. Στην Επιτροπή Εσωτερικών πάντως ήδη έχει γίνει μια πρώτη μελέτη για όλα τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την επιτροπή

Τέλος αλλαγές υπάρχουν και στην λειτουργία της Βουλής που γίνεται πια πενθήμερη μετά την απόφαση της σύσκεψης των αρχηγών για πραγματοποίηση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας τις Παρασκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα