Στα τελικά η Πορτογαλία, σοκ για Γερμανία & Αλβανία(VIDEO)

Εκτός της Β.Ιρλανδίας στα τελικά του Euro 2016 προκρίθηκε και Πορτογαλία, όχι όμως η Γερμανία που έχασε στην Ιρλανδία και στην τριπλή ισοβαθμία θα μείνει 3η! Η Σερβία νίκησε 2-0 στην Αλβανία στις καθυστερήσεις


H Πορτογαλία νίκησε με 1-0 την Δανία και εξασφάλισε πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, όπως έκανε και η Βόρειος Ιρλανδία νικώντας με 3-1 την Ελλάδα.

Δεν

κατάφερε και η Γερμανία να εξασφαλίσει πρόκριση, καθώς ηττήθηκε με 0-1 στην Ιρλανδία, όμως παραμένει στην κορυφή και έστω και έναν βαθμό να πάρει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της με την Γεωργία θα αποκλειστεί.

Είναι τρελό το σενάριο, αλλά αν οι Γερμανοί χάσουν από τους Γεωργιανούς, τότε θα μείνουν στην 3η θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Ιρλανδία και Πολωνία, αν αυτές αναδειχθούν ισόπαλες.

Ίσως βέβαια και έτσι να προκριθούν ως καλύτεροι τρίτοι, αλλά δεν είναι σίγουρο πως φτάνουν οι 19 βαθμοί που έχουν την καλύτερη επίδοση 3ης θέσης. Ιρλανδία και Πολωνία έχουν από 18 βαθμούς και όπως καταλάβατε παίζουν τελικό την τελευταία αγωνιστική για πρόκριση στην Βαρσοβία (1-1 το πρώτο μεταξύ τους ματς στη Ιρλανδία).

Οι Ιρλανδοί νίκησαν 1-0 απόψε την Γερμανία με τέρμα του Σέιν Λονγκ στο 70', ενώ η Πολωνία προηγήθηκε στο 3' με τον Λεβαντόβσκι και ο ίδιος ισοφάρισε σε 2-2 στην Σκωτία στο 94'!

Διπλό" στην Αλβανία η Σερβία

Η Σερβία νίκησε με 2-0 στην Αλβανία, με τέρματα των Κολάροβ στο 91' και Λιάιτς στο 94', πήρε νίκη γοήτρου και οι Αλβανοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόκριση.

Έχασε όμως η Δανία στην Πορτογαλία και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με 12 βαθμούς. Η Αλβανία έχει 11, στην ισοβαθμία βγαίνει χαμένη, έτσι για να προκριθεί και να αποφύγει τα μπαράζ θα πρέπει να νικήσει την τελευταία αγωνιστική στην Αρμενία.

Ο όμιλος της Ελλάδας

Η Γαλλία είναι διοργανώτρια, από τα προκριματικά είχαν προκριθεί πριν έναν μήνα Αγγλία, Τσεχία, Ισλανδία, και Αυστρία. Απόψε ακολούθησαν Πορτογαλία και Βόρειος Ιρλανδία που κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα τελικά μεγάλη διοργάνωσης (όπως και η Ισλανδία).

Με γκολ του Χόμπαν στο 91' η Ρουμανία ισοφάρισε 1-1 την Φινλανδία και την έβγαλε νοκ-άουτ, ενώ με ανατροπή νίκησε η Ουγγαρία 2-1 τους Νήσους Φερόε. Η Ρουμανία έχει έναν βαθμό περισσότερο από την Ουγγαρία, η οποία τελευταία αγωνιστική παίζει στην Ελλάδα και θα θέλει μόνο νίκη, περιμένοντας έστω απώλεια της Ρουμανίας στους Νήσους Φερόε.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Πέμπτη

Γεωργία - Γιβραλτάρ 4-0 (30' και 45' Βατσάτζε, 35' πέν. Οκριασβίλι, 87' Καζαϊσβίλι)

Ιρλανδία - Γερμανία 1-0 (70' Λονγκ)

Σκωτία - Πολωνία 2-1 (45' Ρίτσι, 62' Στίβεν Φλέτσερ / 3' Λεβαντόβσκι)

Ουγγαρία - Νήσοι Φερόε 2-1 (63' και 71' Μπόντε / 11' Γιάκομπσεν)

Β. Ιρλανδία - Ελλάδα 3-1 (35' και 58' Στίβεν Ντέιβις, 49' Μαγκένις / 86' Αραβίδης)

Ρουμανία - Φινλανδία 0-1 (66' Ποχγιάνπαλο)

Αλβανία - Σερβία 0-2 (91' Κολάροβ, 94' Λιάιτς)

Πορτογαλία - Δανία 1-0 (66' Ζοάο Μοουτίνιο)

Παρασκευή

Σκόπια - Ουκρανία (21:45)

Σλοβακία - Λευκορωσία

Ισπανία - Λουξεμβούργο

Αγγλία - Εσθονία

Σλοβενία - Λιθουανία

Ελβετία - Σαν Μαρίνο

Λίχτενσταϊν - Σουηδία

Μολδαβία - Ρωσία

Μαυροβούνιο - Αυστρία

Σάββατο

Ισλανδία - Λετονία (19:00)

Καζακστάν - Ολλανδία

Αζερμπαϊτζάν - Ιταλία

Νορβηγία - Μάλτα

Τσεχία - Τουρκία (21:45)

Ανδόρα - Βέλγιο

Βοσνία - Ουαλία

Ισραήλ - Κύπρος

Κροατία - Βουλγαρία

Keywords
Τυχαία Θέματα