Στα κατεχόμενα επέστρεψε ο μουφτής των Τ/κ

Με νταούλια και ζουρνάδες υποδέχθηκε ομάδα εργαζομένων στο «υπουργείο θρησκευμάτων» και υποστηρικτών του, τον Ταλίπ Αταλάι που επέστρεψε χθες το βράδυ στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ιστοσελίδες, η ομάδα αυτή περίμενε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου τον «υπουργό θρησκευμάτων», που αφέθηκε υπό περιοριστικούς όρους ελεύθερος, μετά που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο δικηγόρος του Αταλάι, χαρακτήρισε αβάσιμες και βαριές τις κατηγορίες ότι ο «υπουργός θρησκευμάτων»

είναι μέλος της ΦΕΤΟ λόγω της χρήσης του προγράμματος bylock που φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, λέγοντας ότι ο πελάτης του δεν χρησιμοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα και ούτε ευσταθεί η κατηγορία ότι χρησιμοποίησε ταυτότητα ή διαβατήρια άλλων ατόμων για να ταξιδέψει από τα κατεχόμενα.


Σύμφωνα με τον εν λόγω δικηγόρο, ο Αταλάι είναι κάτοχος ταυτότητας και διαβατηρίων τόσο του ψευδοκράτους όσο και της Τουρκίας και χρησιμοποιεί μόνο αυτά.

Ο Ταλίπ Αταλάι είχε πάει στο Ντιγιάρμπακιρ για να επισκεφθεί την οικογένειά του, όπου και συνελήφθη, είπε ο δικηγόρος του, κάνοντας λόγο για μια άσχημη επίθεση εναντίον ενός θρησκευτικού ηγέτη που θεωρείται αξιόπιστος στην Κύπρο, την Τουρκία, αλλά και τη διεθνή σκηνή.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα