Ακριβό μου κυπριακό ποδόσφαιρο

Κάθε πέρσι και καλύτερα, λέει μια παροιμία, ωστόσο οι ομάδες μας κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Αυτό γιατί στην ποδοσφαιρική περίοδο που ολοκληρώθηκε, η προσέλευση του φίλαθλου κόσμου στα γήπεδα έφτασε στις 403.207, αριθμός που είναι ο χειρότερος των τελευταίων πέντε χρόνων, όμως αποφάσισαν να διατηρήσουν τις τιμές των εισιτηρίων τους πάλι υψηλές.


Κάποιοι ενδεχομένως δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο φίλαθλος κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στο κυπριακό ποδόσφαιρο για πολλούς λόγους, με έναν εξ αυτών να είναι η κοστολόγηση του εισιτηρίου. Τα σχεδόν άδεια γήπεδα, οι φωνές των διοικήσεων

για τη μη κάλυψη εξόδων, φαίνεται ότι δεν προβληματίζει κανέναν.
Χθες, το Δ.Σ. της ΚΟΠ ενέκρινε τις τιμές των εισιτηρίων που ζήτησαν οι ομάδες μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχουν τρεις κατηγορίες τιμών. Φυσικά οι ομάδες, με αίτημά τους στην Ομοσπονδία, μπορούν να ζητούν μείωση των τιμών των εισιτηρίων για εντός έδρας αγώνες τους.

Η ελίτ
Τέσσερις ομάδες έχουν το πιο ακριβό εισιτήριο. Η ΑΕΚ, η οποία διεκδικούσε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα, διέθεσε πέρσι 24.451 εισιτήρια στο καινούργιο της γήπεδο, κάτι που φανερώνει ότι ο κόσμος της δεν πήγαινε στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, η τιμή του κανονικού εισιτηρίου έχει ορισθεί στα 20 ευρώ. Στην ίδια τιμή και τα εισιτήρια της Ανόρθωσης, της Ομόνοιας και του Άρη, ο οποίος πέρσι, σε 18 αγώνες, διέθεσε 9.184 εισιτήρια.
Στη δεύτερη κατηγορία τιμολόγησης είναι η ΑΕΛ, η οποία όρισε στα 17 ευρώ το κανονικό εισιτήριο.

Οι υπόλοιποι
Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κοστολογήσει στα 15 ευρώ το κανονικό εισιτήριο, με το ΑΠΟΕΛ να το διαχωρίζει, καθώς στη Νότια είναι στα 10 ευρώ, όμως στη Δυτική παραμένει 15 ευρώ.

Μαθητικό από 5 μέχρι 15 ευρώ
Από 5 ευρώ ( τόσο έχει ορίσει το ΑΠΟΕΛ το μαθητικό εισιτήριο στη νότια κερκίδα) μέχρι 15 ευρώ πρέπει να πληρώνει ένας μαθητής για να παρακολουθήσει την ομάδα του. Άρης και Ανόρθωση έχουν το ακριβότερο μαθητικό εισιτήριο με 15 ευρώ, ακολουθούν Ομόνοια και ΑΕΛ με 12 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες το έχουν ορίσει στα 10 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα