Στα κατεχόμενα χωριά τους 150 Μαρωνίτες από το 2007

Συνολικά 104 αιτήσεις εκκρεμούν για επανεγκατάσταση στον κατεχόμενο Κορμακίτη και στα Καρπάσια.

Αυτό ανακοίνωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή προσφύγων ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φώτιου, επισημαίνοντας ότι από το 2007 έχουν επανεγκατασταθεί 150 Μαρωνίτες, 121 στον Κορμακίτη και 29 στα Καρπάσια. Τα προβλήματα, των εγκλωβισμένων Μαρωνιτών είπε, είναι παρόμοια με εκείνα των Καρπασιτών, επισημαίνοντας ότι ισχύουν τα ίδια μέτρα στήριξης.

Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας και Ανθρωπιστικών Θεμάτων Φώτης Φωτίου, «όσο αναφορά

την ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις για να στηριχτούν οι εγκλωβισμένοι μας όμως αυτά είναι προσωρινά γιατί στόχος της κυβέρνησης και όλων μας είναι να αρθεί αυτό το απαράδεκτο, απάνθρωπο μέτρο».

Σύμφωνα με το Φώτη Φωτίου, τέλη Νοεμβρίου το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει τελικές αποφάσεις για το σχέδιο επιδιορθώσεων κατοικιών εγκλωβισμένων συμπεριλαμβανομένων και νεαρών ζευγαριών που επιθυμούν να επανεγκατασταθούν.

«Έχω επαναλάβει τη βούληση της κυβέρνησης να επαναλητουργήσει το σχολείο στο Κορμακίτη φτάνει να υπάρχει η επιθυμία οικογενειών με παιδιά να μετεγκατασταθούν», δήλωσε ο κ. Φωτίου.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση της βοήθειας κατά 250 χιλιάδες ευρώ σε εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους, παρέχοντας οικονομικά κίνητρα για όσες οικογένειες επιθυμούν να ξεκινήσουν μικρή αγροτική βιομηχανία παρασκευής γλυκών και γαλακτοκομικών προϊόντων, αφού το επιτρέψουν οι κατοχικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα