Στα κατάλευκα η Πάφος-Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Μετά από πολλά χρόνια η Πάφος γεύτηκε σήμερα τις πρώτες νιφάδες χιονιών. Τα πρώτα χιόνια άρχισαν να πέφτουν στην πόλη λίγο μετά τις 09:00 το πρωί και ένα ελαφρύ στρώμα χιονιού άρχισε να καλύπτει την πόλη.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες που μας στείλατε από την χιονισμένη Κύπρο!

Αυτό ωστόσο κράτησε πολύ λίγο αφού το χιόνι έλιωσε, ενώ μετά από μερικές ώρες άρχισαν και πάλι να πέφτει ελαφρά χιονόπτωση.

Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Επαρχίας Πάφου το χιόνι άρχισε να πέφτει από χθες βράδυ και αρκετές κοινότητες ντύθηκαν στα λευκά.Συνέπεια της βαριάς χιονόπτωσης , αρκετοί δρόμοι

της Επαρχίας έκλεισαν και εκχιονιστικά οχήματα από το πρωί ασχολήθηκαν με το καθαρισμό τους.Περισσότερα από είκοσι σχολεία Νηπιαγωγεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια παρέμειναν κλειστά σε όλη την Επαρχία. Επίσης τα εξατάξια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στην Πόλη Χρυσοχούς και στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας λειτούργησαν μερικώς αφού αρκετοί από τους εκπαιδευτικούς δεν πρόλαβαν φτάσουν στην εργασία τους λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας στην Επαρχία Πάφου οι δρόμοι Νατάς – Χολετριών και Κελοκεδάρων Νατάς εξακολουθούν να είναι κλειστοί λόγο υπερχείλισης του ποταμού « Ξερού». Επίσης λόγω βαριάς χιονόπτωσης παρέμειναν κλειστοί οι δρόμοι Ασπρογιάς – Παναγιάς – Αγ. Φώτιος, Αγίου Νικολάου Μανδριών, Αγίου Νικολάου- Καμινάρια, Γυαλιάς – Πύργου Τηλλυρίας, Πενταλιάς – Παναγιάς και Τσάδας – Γιόλου.Ανοικτοί είναι επίσης οι δρόμοι για κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων Αρμίνου – Φιλούσας (Κλειστή η μια λωρίδα κυκλοφορίας προς Φιλούσα λόγω κατολίσθησης), ο κύριος δρόμος Πραστιού προς Κιδάσι, μετά τη συμβολή προς Τραχυπέδουλα, (Κλειστή η μια λωρίδα κυκλοφορίας λόγω κατολίσθησης), ο δρόμος Τσάδας – Πάφου, ο δρόμος Πέγειας – Κάθηκας – Αρόδων, ο δρόμος Τσάδας – Καλλέπειας και ο δρόμος Νατάς – Αξύλου - Αμαργέτης .Η Αστυνομία ανακοινώνει επίσης πως λόγω χιονόπτωσης παραμένουν ολισθηροί στην Επαρχία Πάφου οι δρόμοι Μεσόγης – Τσάδας, Κελοκεδάρων – Σαλαμιού- Αρμίνου – Μεσάνων – Φιλούσας – Αγίας Βαρβάρας – Στατού.Στην περιοχή τους Τροόδους, καθώς επίσης και σε αρκετές ημιορεινές περιοχές επικρατεί χιονόπτωση και ομίχλη. Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν από κάθε μετακίνησή τους να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέσω της ιστοσελίδας, της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και τους επίσημους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα