Σπουδαία νίκη με παλικαρίσια εμφάνιση!

Στο τέλος μίλησε η ψυχή και μεγάλη καρδιά των διεθνών μας. Σ΄ ένα συναρπαστικό αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε η Εθνική Ανδρών Χειροσφαίρισης επικράτησε δύσκολα των Νησιών Φαρόε με 20-19 και παραμένει ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης.

Η Εθνική μας έχοντας την ταμπέλα του φαβορί, την κυρίευσε το άγχος με αποτέλεσμα να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της εντός παρκέ μη επιτρέποντας της να βγάλει τις μεγάλες αρετές της.

Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό μέχρι που είδε τα Φαρόε να παίρνουν προβάδισμα 3 τερμάτων 11-8 με το ξεκίνημα του 2ου ημίχρονου.

Εκεί

οι διεθνείς μας αφυπνίστηκαν και κάνοντας υπερπροσπάθεια κατάφεραν να πάρουν μεγάλη νίκη, την πρώτη τους σε εκτός έδρας επίσημο αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον ο αυριανός αγώνας με την Ελλάδα που αρχίζει στις 20:00 ώρα Κύπρου είναι τελικός για την ομάδας μας αφού με τυχόν νίκη θα προκριθεί στους 32 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος η ομάδας μας ξεκίνησε καλά όμως στην συνέχεια ισορρόπησε τον αγώνα η Εθνική των Φαρόε με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς κοντά στο σκορ. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο και ενώ η Εθνική μας απέτυχε να σκοράρει στην επίθεση που επιχείρησε δέχθηκε το γκολ οδηγώντας τους οικοδεσπότες στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 9-8.

Δεύτερο ημίχρονο

Το 2ο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε μουδιασμένη δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 11-8. Στην συνέχεια ανασυντάχθηκε η Εθνική μας και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε στο 45ο λεπτό να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει το προβάδισμα με 15-14.

Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική με τις δύο χώρες να βρίσκονται συνεχώς κοντά στο σκορ και την Εθνική μας να έχει το προβάδισμα. Τρία λεπτά πριν το τέλος τα Φαρόε ισοφάρισαν σε 18-18, με πέναλτι ο Τζούλιο Αργυρού έβαλε εκ νέου την ομάδα μας μπροστά στο σκορ με 19-18 για να ισοφαρίσουν εκ νέου οι οικοδεσπότες.

Στο τελευταίο δίλεπτο έσπασαν καρδιές. Αρχικά η Εθνική μας αστόχησε με τον αρχηγό της τον Τζούλιο Αργυρού, πήρε όμως το ριμπάουντ ο Χρίστος Αργυρού και με σπουδαίο γκολ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα μας με 20-19. Στην τελευταία επίθεση που επιχείρησαν τα Νησιά Φαρόε κέρδισαν φάουλ σε νεκρό χρόνο με τον Νούγκοβιτς να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση χαρίζοντας την σπουδαία νίκη της Εθνικής μας ομάδας.

Πολυτιμότεροι...

Κορυφαίοι για την Εθνική μας οι Τζούλιο Αργυρού και Χριστόφορος Νούγκοβιτς.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έκανε εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας τα 8 από τα 20 τέρματα της ομάδας έχοντας άξιο συμπαραστάτη στο σκοράρισμα τον Χρίστο Αργυρού που πέτυχε 5 ανάμεσα σ' αυτά το χρυσό γκολ που χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα μας.

Όσον αφορά τον Νούνγκοβιτς ήταν μια λέξη συγκλονιστικός. Με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε στο παιχνίδι την Εθνική μας ομάδα ενώ κορυφαία στιγμή του ήταν η απόκρουση σε νεκρό χρόνο διατηρώντας το 20-19 υπέρ της Εθνικής μας.

Χριστόφορος Νούνγκοβιτς, Θεμιστοκλής Τσίβικος 1, Γιάννος Νικηφόρου, Βασίλης Δημοσθένους 2, Τζούλιο Αργυρού 8, Μάριος Τριμιθιώτης, Χρίστος Χρυσάνθου, Κυριάκος Σοφοκλέους 1, Στυλιανού Γεώργιος, Μάριος Μηνά, Ανδρέας Μίλτος Μαρκίδης 3, Δημήτρης Νικηφόρου, Ευάγγελος Κώστα, Σάββας Ζωγράφος, Ξένιος Κυπριανού, Χρίστος Αργυρού 5.

Keywords
Τυχαία Θέματα