Έπεσε ξύλο στα κατεχόμενα για χωράφια στη Μόρφου

Φωτογραφίες αλλά και λεπτομέρειες από τον χθεσινοβραδινό καβγά μεταξύ «δικαιούχων» και παραπονούμενων για την παραχώρηση αγροτικών τεμαχίων, και όχι μόνο, στην περιοχή της Μόρφου, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι προεκλογικές διεργασίες στα κόμματα, η διαμαρτυρία των Τ/κ καθηγητών για την πρόσληψη Τούρκων εκπαιδευτικών, η παραχώρηση νέου τεμαχίου παραθαλάσσια στον όμιλο Καγιά στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας κ.ά.


Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Καβγάς για περιουσία – λάφυρο», γράφει ότι με το που μύρισε «εκλογές» άρχισε ο διαμοιρασμός

αγροτικών τεμαχίων, με τα μέλη του ΚΕΕ στη Μόρφου να τσακώνονται μεταξύ τους στην τελετή παραχώρησης των τίτλων. Αλλού γράφει ότι όσοι παίρνουν την «υπηκοότητα» με απόφαση του «υπουργικού», μετά παίρνουν και την κάρτα μέλους στο ΚΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η συντεχνία των Τ/κ καθηγητών προέβη σε διαμαρτυρία χθες, αφήνοντας μαύρο στεφάνι έξω από το «υπουργείο παιδείας» για τους διορισμούς Τούρκων εκπαιδευτικών σε τ/κ σχολεία.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Διαμάχη για τα χωράφια στη Μόρφου» και αναφέρεται, επίσης, στον καβγά στη χθεσινοβραδινή τελετή όπου μοιράστηκαν τίτλοι σε 162 άτομα και τσακώθηκαν οι οικογένειες που πήραν αγροτικά τεμάχια με εκείνους που θεώρησαν ότι αδικήθηκαν. Αλλού γράφει ότι κλείνει ένας κύκλος στο ΡΤΚ με την ανακοίνωση ιστορικών στελεχών του κόμματος, όπως οι Σογιέρ, Γιοργκαντζίογλου και Καλιοντζού, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εκδηλώσεις και τις δηλώσεις για την 79η επέτειο από τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.


Η «Χαβαντίς» (Είδηση) υπό τον τίτλο «Ένεση νέων», γράφει ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για υποψηφίους στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» ολοκληρώθηκε χθες στο ΡΤΚ και 7 σημερινοί «βουλευτές» δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι, με τη Σιμπέλ Σιμπέρ ανάμεσα σε αυτούς, πράγμα που η εφημερίδα χαρακτηρίζει έκπληξη. Αλλού γράφει ότι λίγο πριν από τις «βουλευτικές εκλογές», το «υπουργικό συμβούλιο» έδωσε συνολικά άλλες 345 «υπηκοότητες». Σε άλλο θέμα συνεχίζει τη δημοσίευση αποτελεσμάτων της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Τάργκετ και αυτή τη φορά γράφει ότι ενώ τα 2/3 των ερωτηθέντων στηρίζουν τη μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Χάος με τους φόρους», γράφει για την αποστολή επιστολών σε άτομα που πέθαναν ή δεν χρωστούν στον φόρο από το «τμήμα εφορίας», σημειώνοντας ότι παλιά δεν υπήρχαν αρχεία και οι επιστολές στάλθηκαν χωρίς προηγούμενο έλεγχο. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η κατάσταση στα φράγματα είναι δραματική, αφού από τα 17, τα 5 δεν έχουν καθόλου νερού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έγινε αρίθμηση των υποψηφίων στο ΚΕΕ για τις πρόωρες «εκλογές» και στις 18 Νοεμβρίου θα ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος για να εγκρίνουν την τελική λίστα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) έχει τίτλο «Ξέφυγε το μέτρο πριν τις εκλογές» και αναφέρει ότι σε ρεζίλεμα μετατράπηκε η τελετή χθες βράδυ για τους τίτλους αγροτικών τεμαχίων, ενώ για τις «υπηκοότητες» γράφει ότι άλλες 600 «βρίσκονται στον δρόμο». Αλλού γράφει ότι 7 άτομα συνελήφθησαν στη Μόρφου για τον καβγά που ξέσπασε τις προάλλες λόγω του καπνού από τα παράνομα καμίνια που παράγουν κάρβουνα κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στον όμιλο Καγιά παραχωρήθηκε έναντι ενοικίου για 40 χρόνια γη στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, δίπλα από ξενοδοχείο του ομίλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα