Σουλτς: Έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για λύση του Κυπριακού

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύεων στο Κυπριακό παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Βλέπουμε με αρκετά μεγάλη αισιοδοξία τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο νησί μεταξύ των δύο πλευρών. Ελπίζουμε αυτή η αισιοδοξία που νιώθουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποδειχθεί και στην πράξη

και οι συνομιλίες οι οποίες βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση, να ολοκληρωθούν με επιτυχία, γιατί πιστεύουμε ότι η επανένωση της Κύπρου σε αυτούς τους καιρούς και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι ένα σημάδι ελπίδας, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για την ΕΕ στο σύνολό της. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν ένα σημάδι για το παγκόσμιο, ότι με καλή πρόθεση, οι λύσεις είναι πιθανές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Σουλτς.

Πρόσθεσε, πως ο ίδιος μετέφερε στον Γιαννάκη Ομήρου, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί, εάν και εφόσον λάβουμε σήμα ότι χρειάζεται να παρέμβουμε.

Από την πλευρά του, ο Γιαννάκης Ομήρου, ευχαρίστησε τον Μάρτιν Σουλτς για τη στήριξη του προς εξεύρεση λύσης στη βάση των αρχών και αξιών της ίδρυσης της ΕΕ.

Χαρακτήρισε τη συμβολή του Ευρωκοινοβουλίου στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού ως ιδιαιτέρως σημαντική.

«Συζητήσαμε επίσης τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου σε μια περιοχή εντάσεων και αποσταθεροποίησης. Η Κύπρος στοχεύει να διατηρήσει και να ενισχύσει αυτό τον ρόλο», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος σημειώνεται ο Μάρτιν Σουλτς αποδέχθηκε πρόσκληση του Γιαννάη Ομήρου για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα