Δύσκολα θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την υγραεριοκίνηση

Πολύ δύσκολη πρέπει να θεωρείται η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της κυβερνητικής απόφασης για εισαγωγή υγραερίου στην αυτοκίνηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2016.

Γραφειοκρατικά κωλύματα, καθυστερήσεις στην πρόσληψη λειτουργών του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και απροθυμία κάποιων εταιρειών εισαγωγής πετρελαιοειδών, είναι οι κυριότεροι λόγοι της καθυστέρησης, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής.

Σε

δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Ζαχαρίας Ζαχαρίου είπε πως η πλειοψηφία νομοθετημάτων και διαταγμάτων έχει υλοποιηθεί και αυτό που δεν έχει υλοποιηθεί και ενδεχομένως να καθυστερήσει τη διαδικασία είναι η πρόσληψη 3 επιθεωρητών από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, όπως είπε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η διάθεση εκ μέρους των εταιρειών για να εγκαταστήσουν αδειούχα πρατήρια για τροφοδότηση υγραερίου τα αυτοκίνητα.

Ο κ. Ζαχαρίου είπε πως έχουν καταγραφεί όλα τα προβλήματα και ως Επιτροπή ζήτησαν από το Υπουργείο Εμπορίου, εντός δέκα ημερών να καλέσουν όλους τους εμπλεκόμενους του Υπουργείου και να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα προβλήματα και να επανέλθουν εντός 15 ημερών στη Βουλή.

“Φαίνεται ότι το χρονοδιάγραμμα του πρώτου τριμήνου του 2016, δύσκολα θα υλοποιηθεί αλλά ως Επιτροπή Ενέργειας θα ασκήσουμε πίεση και θα κάνουμε τις ανάλογες επαφές ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα