Σουδάν:Επίτροπος Στυλιανίδης ανακοίνωσε βοήθεια 106 εκ.ευρώ

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ένα πακέτο στήριξης ύψους 106 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων 46 εκατ. ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια και 60 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη) με στόχο να βοηθήσει άμεσα τους ανθρώπους στο Σουδάν που πλήττονται από εκτοπισμό, υποσιτισμό, ασθένειες και ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, περίπου 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Σουδάν χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Η ανακοίνωση έγινε από τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη που είναι σήμερα στο Σουδάν, επισκεπτόμενος τα προγράμματα

ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ στο Νότιο Νταρφούρ.

"Εδώ στο Σουδάν η ανθρωπιστική κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο Νταρφούρ", είπε ο Επίτροπος. "Η νέα μας χρηματοδότηση από την ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των αναγκών του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων, κυρίως από το Νότιο Σουδάν και τους εσωτερικά εκτοπισμένους, καθώς και τις κοινότητες φιλοξενία", δήλωσε. "Η ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώνω σήμερα θα συμβάλει στη σωτηρία των πιο ευάλωτων πληθυσμών", ανέφερε."

Η πλήρης ανθρωπιστική πρόσβαση σε όλη τη χώρα είναι ζωτικής σημασίας για να μπορούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να παράσχουν ασφαλή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη", δήλωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα