Σοκ για Τσέλσι, Λίβερπουλ, ασταμάτητη η Σίτι

Η Τσέλσι υπέστη ήττα σοκ από την Κρίσταλ Πάλας στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και έμεινε στο -8 από τη Μάντσεστερ Σίτι που νίκησε και τη Γουότφορντ. Γκέλα και για Λίβερπουλ.



Το 100 παιχνίδι πρωταθλήματος του Ζοζέ Μουρίνιο στο "Στάμφορντ Μπριτζ" γνώρισε την ήττα (μόλις τη δεύτερη) με 2-1 από την Κρίσταλ Πάλας, με συνέπεια η Τσέλσι να μείνει 8 πόντους μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι "μπλε" έμοιαζαν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας τόσο την κυκλοφορία της μπάλας υπέρ

τους όσο και τις ευκαιρίες, ωστόσο οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί στις τελικές προσπάθειες που είχαν.

Στο 65ο λεπτό, ο Μπακαρί Σακό νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά και άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 8 γκολ που δέχθηκε φέτος σε 4 αγώνες η περσινή καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Ο Ζοζέ Μουρίνιο απάντησε με την είσοδο των Ρανταμέλ Φαλκάο, Θέσαρ Αθπιλικουέτα και Ρούμπεν Λόφτους Τσικ και δικαιώθηκε, αφού ο Κολομβιανός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των "μπλε". Η χαρά κράτησε μόλις 2 λεπτά, αφού στο 81' ο Τζόελ Γουόρντ έβαλε ξανά στη θέση του οδηγού τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν στη νίκη και σόκαραν την Τσέλσι.

Η ξέφρενη πορεία της Μάντσεστερ Σίτι προς τον τίτλο συνεχίζεται, μετά από την 4η νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές και διατηρώντας ξανά ανέπαφη την εστία της. Το 2-0 επί της Γουότφορντ ήρθε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, αφού η ομάδα του Χοσέ Χολέμπας (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Τζο Χαρτ. Οι "πολίτες" ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο δημιούργησαν λίγες πολύ καλές ευκαιρίες στο 1ο μέρος.

Στο 2ο ημίχρονο, όμως, μπήκε με το πρώτο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ με τη νέα ομάδα του, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τον αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο και το δεύτερο γκολ ήταν αναπόφευκτο. Μετά από φάουλ του Γιάγια Τουρέ και κόντρες, ο Νταβίδ Σίλβα βρήκε τον Φερναντίνιο που με διαγώνιο σουτ διασφάλισε τη νίκη για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, που αύξησε την απόστασή της από τους περσινούς πρωταθλητές Αγγλίας και βασικό ανταγωνιστή και φέτος.

Την ίδια στιγμή, η Λίβερπουλ απέδειξε πως ούτε και φέτος είναι σε θέση να κυνηγήσει την ελίτ, μετά και από την εντός έδρας ήττα που γνώρισε από τη Γουέστ Χαμ με 3-0. Η αμυντική τετράδα των Ναθάνιελ Κλάιν, Μάρτιν Σκέρτελ, Ντέγιαν Λόβρεν και Τζο Γκόμεζ δεν κατάφεραν να ανταπεξέρθουν στο ύψος των περιστάσεων και μόλις στο 3ο λεπτό ο Μανουέλ Λανσίνι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Οι "κόκκινοι" είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς αποτέλεσμα, όμως, με συνέπεια και οι δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές στιγμές. Οι παίκτες του Σλάβεν Μπίλιτς ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, όμως, χάρη στην προσπάθεια του Μαρκ Νομπλ στο 29', "παγώνοντας" το "Άνφιλντ". Ο Φελίπε Κουτίνιο δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου ημιχρόνου και ακόμα μία στο 52' και αποβλήθηκε (χάνει το ντέρμπι με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), με συνέπεια το έργο των γηπεδούχων να γίνει ακόμα πιο δύσκολο. Η είσοδος του Εμρέ Τζαν και του Ντάνι Ινγκς (ντεμπούτο) δεν άλλαξε τα δεδομένα, ούτε η αποβολή του Νομπλ στο 78'. Ο Ντιαφρά Σακό "χτύπησε" στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και σηματοδοτώντας την πρώτη ήττα της σεζόν για τον Μπρένταν Ρότζερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα