Σλόατ: Αισιοδοξία ΗΠΑ για τις συνομιλίες στο κυπριακό

Την αισιοδοξία των ΗΠΑ για τις συνομιλίες αλλά και την ετοιμότητα της χώρας να βοηθήσει, εξέφρασε η Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αμάντα Σλόατ, την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, αφού έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η κ. Σλόατ ανέφερε ότι «είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ό,τι μπορούμε στις ΗΠΑ

για να υποστηρίξουμε (τις συνομιλίες)».

Συνέχισε λέγοντας ότι είχε καλές συναντήσεις και με τους δύο ηγέτες κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο. Είναι φανερό, σημείωσε, ότι «υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα, μεγάλη αισιοδοξία και εμείς στις ΗΠΑ το μοιραζόμαστε αυτό».

Σε ερώτηση τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν το κλίμα, η Αμερικανίδα αξιωματούχος είπε ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τον Πρέσβη μας εδώ, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον».

Πρόσθεσε ότι ήταν χρήσιμο για την ίδια το ότι μπόρεσε να έρθει στην Κύπρο και να έχει συναντήσεις με τους ηγέτες και στις δύο κοινότητες και ότι θα πάρει «πίσω στην Ουάσινγκτον πολύ - πολύ θετικές εντυπώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα