Σλάβτσεφ: Box-to-box και ηγέτης

Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το αγωνιστικό προφίλ του πρόσφατος μετεγγραφικού αποκτήματος του Απόλλωνα.

Τον συνοδεύει ο χαρακτηρισμός «Βούλγαρος Φρανκ Λάμπαρντ», τον οποίο αποκόμισε στη θητεία του στη Λίτεξ Λόβετς, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει εκτός συνόρων, ούτε με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ούτε με την αντίστοιχη της Μπόλτον.

Ωστόσο για τον Σιμεόν Σλάβτσεφ δεν ενδιαφέρθηκαν τυχαία οι Τσέλσι, Τότεναμ, Άστον Βίλα και Αϊντχόφεν. Από τα πλείστα scouting reports (ορισμένα εκ των οποίων εξαιρετικά ενδελεχή) που τον συνοδεύουν προκύπτει ότι η πιο πρόσφατη

προσθήκη των «κυανολεύκων» είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Ο 22χρονος άσος από τη Σόφια είναι ένας κλασικός box-to-box-player, εξ ου και η ικανότητά του να καλύψει και τις τρεις θέσεις στον άξονα του κέντρου («εξάρι», «οκτάρι», «δεκάρι»). Το δυναμικό παιχνίδι, ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα του για να προστατεύει την μπάλα και το άνοιγμα του παιχνιδιού από πίσω είναι οι κυριότερες αρετές του, όταν αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος.

Η καλή τεχνική του, η άριστη μακρινή μεταβίβαση και το δυνατό σουτ από απόσταση τον καθιστούν εξαιρετικό ως οκτάρι, ενώ ως οργανωτής διακρίνεται για την ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι, να αντιλαμβάνεται τι χρειάζεται η ομάδα του και να την βοηθά να γίνει πιο άμεση στην ανάπτυξή της.

Σε όλους τους ρόλους ξεχωρίζει για τις πολύ καλές τοποθετήσεις του, ενώ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση είναι δυνατός στο παιχνίδι στον αέρα. Χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα δύο πόδια, ωστόσο το καλό του είναι το δεξί. Επίσης έχει ηγετική προσωπικότητα και προσδίδει σταθερότητα στην ομάδα του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Σλάβτσεφ μπορεί να ξεδιπλώσει καλύτερα τις αρετές του αγωνιζόμενος στο 4-4-2, το οποίο του αφήνει πολύ ελεύθερο χώρο στο κέντρο για τις κούρσες του από τη μία περιοχή στην άλλη.

Ως βασική αιτία της πενιχρής παρουσίας του εκτός Βουλγαρίας προβάλλεται η δυσκολία προσαρμογής του νεαρού στην Πορτογαλία, όπου υπάρχει μια πολύ διαφορετική κουλτούρα, μια εντελώς διαφορετική γλώσσα και μια εξαιρετικά διαφοροποιημένη αντίληψη και προσέγγιση στο ποδόσφαιρο απ’ ό,τι στην πατρίδα του. Ενδεχομένως αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους της επιστροφής του (από τη δυτική) στην ανατολική Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα